Goede voornemens, van uitstel komt afstel! -

Goede voornemens, van uitstel komt afstel!

Home » Gezond Eten » Goede voornemens, van uitstel komt afstel!
Deel de vreugde!
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Heb jij al een lijstje met goede voornemens klaar voor het nieuwe jaar? En wanneer ga je hier mee aan de slag? De eerste week van januari? Dat is vanaf vandaag over een week of 8, super natuurlijk dat je van plan bent om je goede voornemens waar te gaan maken maar waarom WAAROM pas over 8 weken?

Waarom pas 1 januari starten als je dan al 5 tot 10 kilo kwijt kan zijn?
Ik hoor het wekelijks, wat, bijna dagelijks eigenlijk. Goede voornemens die starten in januari. Maar als je mag kiezen tussen deze twee opties:

optie 1: ik ga aankomende 8 weken lekker eten en genieten en ben op 1 januari 7 kilo lichter
optie 2: ik ga aankomende 8 weken op de oude voet verder en ben 1 januari 2 kilo zwaarder dan nu

Welke optie zou je kiezen?

Van uitstel komt afstel
Naast het feit dat je bij optie 1 op 1 januari al 7 kilo kwijt bent is het ook nog eens zo dat het merendeel van ons helemaal nooit start omdat we onze goede voornemens steeds voor ons uit blijven schuiven. Dat doen we bijvoorbeeld zo 🙂

In december starten we niet omdat we dan de feestdagen hebben.
Op 1 januari beginnen we nog niet direct omdat we dan nog een nieuwjaarsborrel hebben.
De maand januari is sowieso niet zo handig om te starten ivm. de geplande wintersport in de derde week. * * Februari dan? He, niet gepland maar ziek geworden.
We gaan voor maart, och nee twee bruiloften en drie verjaardagen.
April dan, oeps vergeten, koningsdag en een weekendje weg met vrienden.
Toch maar in mei starten, helemaal vergeten kinderen twee weken vakantie!

Herkenbaar?
Inmiddels zijn we al een half jaar verder, twee kilo zwaarder en nog steeds niet gestart. We vinden blijkbaar altijd wel een ‘excuus’ om niet te beginnen. Waarom? Omdat we er tegenop zien om te starten? Vaak wel, we zijn bang dat we niet meer gezellig mee kunnen doen, niks lekkers meer mogen eten, we falen, het toch weer niet lukt, allemaal kletspraat, onzin! Bij de methode van Gezond en Gewicht doen we gewoon lekker mee, we kunnen zo vaak uiteten als we willen, we gaan gewoon naar verjaardagen en bruiloften en drinken een wijntje of eten een hapje, en zelfs op koningsdag eten we de welbekende oranje tompouce. En…..we vallen af! Dit alles doen we door gewoon te eten, te genieten van dat wat we eten, bewust te kiezen en iedere dag weer door te gaan. De meest fantastische methode die er mijns inziens bestaat, iedereen die gewicht wil verliezen zou deze methode moeten volgen, lekker, leuk, gezond, genieten, afvallen en succesvol op de lange termijn!

Wil je mee doen met een van mijn cursussen, schrijf je dan in via https://www.gezondengewicht.nl/cursus-stoppen-met-lijnen/

Samen gaan we ervoor!

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software