Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel? -

Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel?

Home » Gezonde Lifestyle » Om af te vallen hoeft het niet altijd perfect te gaan, maar hoe dan wel?
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ik weet dat ik hier al vaker op heb gehamerd, maar toch ga ik er nog een keer op in! Waarom? Omdat ik wil blijven benadrukken hoe belangrijk het is om bij jezelf te blijven in alles wat je doet, dus ook met je eetpatroon.

Rare sprongen

Om gewicht te verliezen maken wij als vrouwen soms hele rare sprongen, we gaan shaken, zo weinig mogelijk eten, laten alle leuke sociale eetgelegenheden aan ons voorbij gaan, we gaan maximaal sporten, eten van allerlei producten die we eigenlijk niet zo lekker vinden maar waarvan ons verteld word dat het DE SLEUTEL is naar dat slanke lijf wat we al zolang willen hebben. We houden dit soms een paar weken vol, vaker gebeurd het dat we het drie dagen volhouden, op donderdag zwichten voor ‘verboden’ voedsel, vrijdag zaterdag en zondag blijven we hangen is ons schuldgevoel. Het bekende gevoel dat we het toch niet kunnen, het weer niet is gelukt, het geen zin heeft om het dit weekend weer op te pakken omdat we een bruiloft en een bbcue hebben. Op zondag zijn we er heilig van overtuigd dat we vanaf maandag alles anders gaan doen.

Ik zal je een ding vertellen, STOP hiermee! Je houdt jezelf voor de gek 🙂 En stiekem, als je goed nadenkt weet je dit best. Het maakt niet uit welke methode je gebruikt om af te vallen, als je je eraan houdt zullen ze allemaal werken. Het belangrijkste is dat je iets doet waarbij je ervan overtuigd bent dat het iets is wat je de rest van je leven vol kan houden, waar je je goed bij voelt, waar je gelukkig van wordt (en tuurlijk snap ik wel dat afvallen soms zwaar is, wat je ook doet). Maar doorgaans moet het een methode zijn waarmee jij, in combinatie met je sociale leven goed uit de voeten kan!

Sta op en herpak jezelf!

Het verliezen van gewicht, het behalen van je doel zit hem niet in die keer dat je teveel eet met een etentje of dat ene stukje gebak wat je neemt als een collega trakteert. Een week heeft 7 dagen en een dag 24 uur. Kies je een dag voor teveel en ongezond eten, blijven er nog steeds zeg dagen over om andere keuzes te maken. Op maandag pas weer opstaan als je eventjes gevallen bent, is dus helemaal niet nodig. Sta direct weer op en pak ieder moment, alleen dan zet je een blijvende leefstijlverandering neer!

Geniet lekker van het zonnetje vandaag!

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software