Maak een feestje van je eten! Drie tips voor jou! -

Maak een feestje van je eten! Drie tips voor jou!

Home » Gezond Eten » Maak een feestje van je eten! Drie tips voor jou!
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Wees langer verzadigd door een feestje te maken van je eten!

De verzadiging die we ervaren naar een maaltijd zit niet alleen in de maag maar ook tussen onze oren πŸ™‚ Ja ja! Door ervoor te zorgen dat we tussen de oren verzadigd zijn, hebben we minder snel weer lekkere trek. Handig als je wat af wil vallen dus!

Maar hoe doen we dat dan? Drie tips voor jou!

1) Zorg ervoor dat je altijd iets eet wat je echt lekker vindt
Alleen maar chocola en patat dus? Nou liever niet natuurlijk maar het is wel zo dat we tussen de oren alleen echt verzadigd zijn als we iets eten wat we echt lekker vinden. Eten we dus tussen de middag sla omdat we af willen vallen maar we vinden er eigenlijk geen klap aan. Juist…..dan hebben we snel hierna weer zin in iets te eten. De kans dat we gaan snaaien is veel groter en ons geluksgevoel daalt behoorlijk omdat we echt het gevoel hebben dat we aan het lijnen zijn. Niet doen dus!

2) Sta stil bij het moment
Eet niet even snel aan het aanrecht, lopend op de fiets of achter het stuur maar maak tijd voor je eetmoment. Dit zorgt ervoor dat echt ervaren dat we eten en gegeten hebben. Eet je tussendoor dat is het soms al op zonder dat je het door hebt en houden we hierna nog trek. Ga dus even rustig zitten om te eten.

3) Zorg dat je eten en de omgeving er aantrekkelijk uit ziet
Het oog wil ook wat, worden we niet allemaal blij van een lunch in een restaurant door eenΒ  mooi opgemaakt bord? Of ben ik de enige πŸ™‚ Thuis kan dit ook! Voeg rauwkost toe aan je beleg, steek een kaarsje aan, dek de tafel gezellig! Maak er een fijn momentje van! Maak een feestje van je eetmoment! Hoe fijn is dat!

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software