Stel goede voornemens niet uit! Van uitstel komt..... -

Stel goede voornemens niet uit! Van uitstel komt…..

Home » Gezond Eten » Stel goede voornemens niet uit! Van uitstel komt…..
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ook het voornemen om (weer) wat aan je gewicht te gaan doen?

De maand Januari is weer begonnen, voorafgaand aan deze maand zijn veel van ons vaak bezig met het opstellen van een lijstje aan goede voornemens. Herkenbaar? Wat ik altijd zo interessant vind is waarom doen we dit toch altijd zo massaal aan het begin van het nieuwe jaar. Waarom in Januari pas beginnen als je voor die tijd al 8 kilo kwijt kan zijn?

Waarom starten we iedere maandag bijvoorbeeld weer met een gezondere leefstijl?

Een excuus om de dagen voorafgaand nog even lekker los te gaan? Geloof mij, slanke mensen blijven slank omdat ze gewoon direct na een lekkere chocoladeletter of een zak snoep weer doorgaan met hun standaard eetpatroon. De lijners onder ons komen vaak aan, niet van die ene eetbui maar van het eten wat in de dagen daarna volgt uit schuldgevoel, de “deze dag of week is toch al verpest” gedachte. NIET DUS!

Vijf tips voor jou!

1) Pak nadat je een keer buiten je boekje bent gegaan DIRECT de draad weer op. Dus niet maandag, morgen of vanavond maar gelijk!

2) Weeg je een keer per week of per twee weken op een vaste dag en tijdstip. Op maandagochtend wegen de meeste van ons wat zwaarder door het weekend dus neem bijvoorbeeld de donderdagochtend als weegmoment!

3) Gun jezelf af en toe wat! Heb je echt een keer zin in een stuk taart, een bakje pepernoten of wat anders wat voor jou zo verleidelijk is. Neem dit dan gerust en geniet er dan ook van! Aan een schuldgevoel achteraf heb je NIETS!

4) Eet niet te weinig en kies slank! Wees je bewust van de calorie├źn die je tot je neemt. Je kan best veel eten en eens zondigen en zeker als je zorgt dat je hoofdmaaltijden slank gekozen zijn! Ga dus voor mager beleg op je brood bijvoorbeeld en kies voor halfvolle melkproducten. Laat je niet verleiden door verpakkingen. Vruchtensappen met alleen natuurlijke suikers zijn vaak net zo dikmakend als een glas cola en van de light chips is nog nooit iemand afgevallen.

5) Vraag jezelf af waarom je eet. Heb je echt honger?

Het klinkt misschien allemaal weer heel simpel maar ik weet best dat het soms lastig kan zijn. Geef niet op, ga de strijd aan met jezelf. Ik help je daar graag bij tijdens 1 van mijn cursussen. Doe je het liever zelf, ook helemaal super!

zet hem op en maak van 2021 jouw jaar!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software