Waarom beginnen we altijd morgen? -

Waarom beginnen we altijd morgen?

Home » Gezond Eten » Waarom beginnen we altijd morgen?
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Het uitstellen van de start, herkenbaar?

Al een half  jaar lang wil ik eigenlijk starten met het behalen van mijn doel. 30 kg afvallen, voor mijn gezondheid en omdat ik lekkerder in mijn lijf wil zitten. Iedere keer weer neem ik me na een dag vol snaaierijen dat dit echt de laatste was en ik maandag toch echt ga beginnen. Maar iedere keer weet ik mezelf er toch ook weer van te overtuigen dat dit niet een handige periode is, ik heb stress op mijn werk, volgende week twee verjaardagen en de periode van Sinterklaas en Kerst komt eraan. Compleet onmogelijk dus om af te vallen nu. Goed excuus maak ik mezelf wijs. Herkenbaar?

Het uitstellen van dat wat juist zoveel voor ons betekend.
Waarom stellen we ons doel eigenlijk steeds uit? Het kan zijn dat we er gewoonweg geen zin in hebben maar veel vaker heeft het een diepere oorzaak. Bang dat het weer niet gaat lukken, dat we ons doel niet halen, bang dat we falen. Ook gebrek aan zelfvertrouwen en perfectionisme kunnen hierbij een grote rol spelen. We kunnen de lat voor onszelf heel hoog leggen! In de praktijk is het helaas zo dat wanneer je wacht met het aangaan van jouw uitdaging tot alle omstandigheden meezitten, je je doel waarschijnlijk nooit zal behalen.

Een aantal tips die je helpen te starten en  om jouw doel nou echt te behalen!

1) Stel een realistisch doel! Ik weet dat het fijn is om die kilo’s zsm kwijt te raken maar je lijf is geen machine, behandel het dus ook niet zo. Wees lief voor jezelf!

2) Zoek hulp. Red je het niet alleen om deze strijd te winnen, zoek dan hulp. Hulp vragen is niet gek of raar, het is juist sterk! Je kiest voor jezelf en dat doe je super!

3) Wees niet te streng voor jezelf! Het hoeft niet altijd voor 100% goed te gaan. Eet je toch een keer die reep chocola op, geniet ervan en pak daarna gewoon de draad weer op! Niet maandag dus maar direct!

4) Zorg voor voldoende energie! Voldoende slapen zorg ervoor dat we meer aan kunnen. Wist je dat vaak, veel en ongezond eten heel veel energie kost voor ons lichaam?

5) Blijf eten en vermijd geen leuke sociale momenten omdat je af wil vallen! Ga alsjeblieft niet denken dat je in deze maanden geen pepernoten mag eten, of niet gezellig mee kan doen met het familiediner met de kerst. Als je zorgt dat je dagen in balans zijn kan je hier prima aan mee doen en afvallen!

6) Zie je angst onder ogen! Wees je bewust van de rede dat je de start steeds uitstelt en pak deze angst aan!

7) Zorg ervoor dat je een leefstijl neerzet die je op de lange termijn vol kan houden.  Zoek een manier die bij je past, dat is o zo belangrijk! Ga geen koolhydraten mijden als je juist brood zo lekker vindt. Vervang je patat dag alsjeblieft niet voor een het hele gezin eet patat en mama eet sla dag. Niet nodig en zeker op de lange termijn niet vol te houden.

8) Blijf niet uitstellen maar ga ervoor!

Voel je je niet lekker in je lijf met je overtollige kilo’s? Begin dan alsjeblieft NU! Er is altijd wel een rede om de start uit te stellen. Het hele jaar door zijn er omstandigheden te bedenken waardoor we (denken we) beter later kunnen beginnen. Geloof me, dit is niet waar! Met een goede uitgebalanceerd weekmenu kan je prima uit eten, verjaardagen en feestdagen vieren of op vakantie en je doel behalen. Het gaat je zo veel opleveren als je ervoor kiest om nu eens echt voor jezelf te kiezen! En stiekem weten we dit allemaal 🙂

Geniet van je dag en kies voor jezelf!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software