Lusteloos in de herfst? Pak je najaarsdip aan! -

Lusteloos in de herfst? Pak je najaarsdip aan!

Home » Gezonde Lifestyle » Lusteloos in de herfst? Pak je najaarsdip aan!
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Veel mensen voelen zich lusteloos, moe en somber zodra de herfst begint. Herken jij dit? Grote kans dat je last hebt, of gevoelig bent voor de welbekende najaarsdip. Het mooie weer en de vakanties zijn voorbij en de korte, koude, donkere dagen liggen voor ons. Daar zou je wel terneergeslagen van worden. Maar, met wat simpele tips ga ook jij dit najaar energiek tegemoet. Ze zijn eenvoudig in je dagelijkse leven toe te passen. Zo pak jij je najaarsdip aan!

Profiteer optimaal van daglicht en buitenlucht

Met de komst van de herfst neemt de hoeveelheid daglicht af, omdat de dagen korter worden. We neigen dan naar binnen blijven, terwijl daglicht juist zo goed voor je is. Het helpt tegen somberheid en verbetert je concentratievermogen. De buitenlucht geeft je lichaam verse zuurstof, zodat je beter kan functioneren. Geniet daarom ook in het najaar zo veel mogelijk van daglicht en trek eropuit om volop frisse lucht in te ademen. Zeker weten dat je wordt beloond met een flink portie energie.

Zorg voor voldoende nachtrust

Om tijdens het najaar je dag energiek door te komen, is een goede nachtrust onmisbaar. Je lichaam herstelt zich als je slaapt. Met voldoende nachtrust voel je je fitter en kun je je beter concentreren. Probeer zoveel mogelijk te slapen tussen 23:00 en 07:00 uur. Je zult zien dat je energiepeil stijgt. Zorg daarnaast voor het slapen gaan voor een vast ritme, zodat je meer ontspannen naar bed gaat. Vergeet ook niet voortijdig de tv, laptop en je telefoon uit te zetten om tot rust te komen.

Pas op voor troostvoeding

Zodra de herfst losbarst met regen en stormen, blijf je wellicht liever op de bank zitten met een zak chips of reep chocola. Het geeft je waarschijnlijk een lekker gevoel, maar pas op. Deze troostvoeding heeft ook een keerzijde. Het lekkere gevoel is maar tijdelijk, de calorieën zorgen voor een gewichtstoename en het verwerken kost veel energie, wat weer een lusteloos en vermoeid gevoel met zich meebrengt. Eet daarom dagelijks liever drie gezonde maaltijden met voldoende groenten, vezels en fruit en beperk je tot enkele tussendoortjes.

Voldoende bewegen rekent af met je najaarsdip

Dagelijks matig tot intensief bewegen zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Niet alleen goed voor die najaarsdip, ook nog eens goed voor je conditie. Je voelt je fitter, slaapt beter en komt lekker in je vel te zitten. Door te bewegen maak je namelijk het gelukshormoon ‘endorfine’ aan. Dus, wandel tijdens je lunchpauze, pak wat vaker de fiets, ga lekker joggen of trek wat baantjes in het zwembad. Je zult merken dat je lusteloze gevoel in de herfst snel verdwijnt. Vergeet ook niet ruim voldoende te drinken.

Tot slot is het evenzo belangrijk om ook in het najaar je sociale contacten goed te onderhouden. Hierdoor worden je gedachten verzet, kun je ontspannen en loskomen van je dagelijkse beslommeringen. Ook hieruit put je energie. En voel je je toch wat somber en lusteloos? Je sociale contacten kunnen je opbeuren!

Start vandaag nog met deze tips en pak aan die najaarsdip!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software