5 tips voor jouw kinderen om gezond te eten

Eet gezond, geef je kind een toekomst!

Home » Gezonde Kinderen » Eet gezond, geef je kind een toekomst!
gezond-gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dat we zelf alles eten wat we willen, gezond of ongezond, is als volwassen persoon onze eigen keuze. Wanneer er kinderen in het spel zijn, gaat het ook over de gezondheid van onze kinderen en des te belangrijker wordt het om hier meer aandacht aan te besteden. Kinderen kopiëren het gedrag van ouders dus eet gezond en geef je kind een toekomst!

Gezond eten in onze huidige maatschappij

Ik ben me er wel degelijk van bewust dat het tegenwoordig steeds lastiger wordt om ervoor te zorgen dat je kind gezond eet. Ouders zijn veel werken en kinderen worden deels buitenshuis opgevoed. Daarnaast is het aanbod van ongezonde producten ontzettend groot. In de supermarkt, op scholen, bij vriendjes, in de kantine van de sportclub, overal worden we blootgesteld aan verleidingen.

Hoe zorg je er dan voor dat je kind toch gezond eet?

5 tips voor jou:

1) maak gezond eten voor je kind aantrekkelijk

Bij eten speelt geur en smaak een belangrijke rol maar ook uiterlijk doet ontzettend veel. Wees creatief en maak een leuke creatie van fruit voor je kind. Kinderen vinden het geweldig als er meerdere kleuren gebruikt worden en er een gezichtje van fruit op hun bord ligt. Ineens smaakt het fruit veel beter, raar maar waar! Ook ik word extra blij van een heerlijk vers geperst glas sap in een mooi glas met een aardbei op de rand. Het zit tussen mijn oren maar toch smaakt het beter omdat het er zo feestelijk uit ziet!

2) Laat je kinderen helpen bij het klaarmaken van de maaltijd

Voor kinderen kan eten heel spannend zijn, het uitproberen van nieuwe dingen is een uitdaging die je wel aan moet durven. Veel kinderen vinden het geweldig om te helpen met het klaarmaken van de maaltijd. Ze leren de producten beter kennen en het wordt minder spannend om ze op te eten. Wanneer een kind zijn of haar eigen eten klaar maakt, eet het uit trotsheid vaak beter dan wanneer het aangeboden wordt.

3) Probeer veel te variëren

Om een kind te laten wennen aan veel verschillende smaken ervoor te zorgen dat het verschillende voedingsstoffen binnen krijgt, is het goed om veel te variëren. Een kind krijgt zo de kans om uitgebreid kennis te maken met de wereld van het eten.

4) Praat met je kinderen en leg uit waarom jij gezond eten belangrijk vindt

Voor kinderen is het niet vanzelfsprekend wat gezond is en wat minder en waarom het belangrijk is om gezond te eten. Kinderen moeten dit leren, geef ze die kans! Vertel je kinderen waarom het belangrijk is om gezond te eten en vertel ze vooral waarom JIJ het belangrijk vindt om gezond te eten. In de bibliotheek en op het internet zijn genoeg creatieve manieren te vinden om een leuk gesprek met je kind aan te gaan over dit thema!

5) Overdrijf het niet

Gezond eten is belangrijk en het is fantastisch om hierin het goede voorbeeld te geven aan je kinderen. Het is goed om soms bij anderen de grenzen aan te geven om ervoor te zorgen dat het door een ander niet te veel aangeboden krijgt. Maar overdrijf het niet. Kinderen blijven kinderen en daar hoort een lekker snoepje of een bakje chips natuurlijk ook gewoon bij!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software