Hoe zorg ik goed voor mezelf en mijn gezin tijdens deze lockdown? -

Hoe zorg ik goed voor mezelf en mijn gezin tijdens deze lockdown?

Home » Gezond Eten » Hoe zorg ik goed voor mezelf en mijn gezin tijdens deze lockdown?
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Werk, schoolwerk, huishoudwerk, alles loopt in deze weken door elkaar…Herkenbaar?

Verontrustend veel berichten krijg ik binnen van mensen die ontzettend veel aankomen in deze periode. Raar? Helemaal niet zelfs! Hieruit blijkt maar weer dat eten voor veel van ons (wat we eigenlijk al wisten) een gigantische uitlaatklep is. Verveling, stress, onzekerheid en moeheid zorgen ervoor dat we net wat te vaak wat extra lekkers pakken om de moed erin te houden of omdat we de moed totaal (even) verloren zijn. Wat levert het ons op vragen we ons dan af? Eigenlijk net zoveel, vaak worden we er alleen maar nog moedelozer, moeier en onzekerder van maar toch kunnen we het niet laten.

Moeten we het er dan maar bij laten zitten?
Alsjeblieft niet zeg! Een ding weet ik zeker, we gaan ons er zeker niet beter door voelen om dezelfde voet verder te gaan. De weg terug wordt alleen maar langer dus grijp zo snel mogelijk in en zet jezelf weer op de rails!

Een aantal tips van mij hoe je dit doet en vooral ook hoe je dit vol gaat houden!

1) Zorg voor regelmaat in je (t)huiswerk dag! Sta op een vaste tijd op, eet zes keer per dag op redelijk vaste tijden en las vaste pauzes in!

2) Zorg voor een weekmenu waar je je aan vast kan houden. Houvast geeft duidelijkheid en zekerheid en hier doen wij Hollanders het goed op 🙂 Lukt dat alleen niet dan kan ik daar altijd bij helpen

3) Wees niet te streng voor jezelf! Het hoeft niet altijd voor 100% goed te gaan. Eet je toch een keer die reep chocola op, geniet ervan en pak daarna gewoon je menu weer op!

4) Zorg voor voldoende energie! Voldoende slapen zorg ervoor dat we meer aan kunnen. Wist je dat vaak, veel en ongezond eten heel veel energie kost voor ons lichaam?

5) Haal een frisse neus! Je hoeft echt niet te gaan hardlopen maar zorg ervoor dat je iedere dag een uur naar buiten gaat! Het zorgt voor ontspanning en nieuwe energie!

6) Vraag om hulp en zorg voor elkaar! Lukt het even niet, schroom dan niet om om hulp te vragen. Kijk zelf ook waar je een ander soms kan ondersteunen. Soms geeft het net even dat extra steuntje in de rug wat jij of een ander even nodig heeft.

Zet hem op toppers! Blijf gezond!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software