Gezond leven met weinig geld - Gezond en Gewicht 2014

Gezond leven met weinig geld

Home » Gezond Zelfvertrouwen » Gezond leven met weinig geld
gezond leven - gezond en gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Denk jij ook nog steeds dat aan een gezond leven een zeer duur prijskaartje hangt? Dat je alleen met dure supplementen, kostbare voeding en prijzige sportscholen op het gezonde pad kunt blijven? Niets is minder waar, want gezond leven is geen kwestie van geld. Meer geld betekent echt niet dat je automatisch beter voor je zelf en je lichaam kunt zorgen.

Aan een gezond leven hoeft geen prijskaartje te hangen en een goede gezondheid is in feite onbetaalbaar. Hieronder geven we je verschillende redenen/tips hoe je gezond kunt leven met een beperkt budget.

Online aankopen doen

Haast alle producten die in winkels te koop zijn, kun je ook online aanschaffen. De prijzen zijn vaak in webshops goedkoper dan in fysieke winkels. Doe je liever je dagelijkse inkopen niet via internet? Zorg dan dat je met een volle maag boodschappen gaat doen, zodat impulsaankopen achterwege blijven en koop bij voorkeur je fruit en groente op de markt. Dit scheelt je aanzienlijk in je portemonnee.

Eet met mate

Gezond eten betekent ook eten met mate. Kies daarom voor gematigde porties en eet niet tot je overvol zit. Gebruik voor je eten kleinere borden, eet rustig en geniet vooral van elke hap. Stop het eten dat over is direct in een bakje. Hiermee voorkom je dat je nog lekker de pan gaat uitlepelen en je gooit minder eten weg waardoor je weer minder inkopen hoeft te doen. Een leuke besparing dus.

Goedkope drank én ook nog gezond

Wellicht betaal jij je blauw aan al die dure zuiveldrankjes, vruchtensapjes en andere frisdranken. Realiseer je dan dat deze producten je veel geld kosten en je niet gezonder maken. Wat weinig kost en ook nog eens gezond voor je is, is kraanwater. Ons kraanwater is van zeer hoge kwaliteit en geeft je hetzelfde resultaat als een flesje Spa. En, je kunt hier ook super gezonde groene thee van maken.

Het verjagen van stress, maar dan gratis

Wanneer we last van stress hebben, gaan we vaak met z’n allen naar de sauna. Heerlijk relaxen in een luxe spa. Dit kost echter behoorlijk wat knaken en is het echt de enige manier om stress te verjagen? Nee hoor, met een verwendagje thuis kom je ook al een heel eind. Lekker in bad, boekje lezen, luieren, maskertje en vul maar aan. Kost bijzonder weinig en werkt ook zeer ontspannend.

Lekker bewegen, zonder duur sportschool abonnement

Sportscholen zijn vrij prijzig. Het is gelukkig geen vereiste om daar te sporten als je gezond en fit wilt worden en blijven. Je kunt ook wat vaker de fiets pakken of een wandelingetje in de buitenlucht maken. Wil je het serieuzer aanpakken? Skaten en hardlopen zijn ook perfecte sporten die je gemakkelijk zonder sportschool kan doen. Zoek een sportmaatje om je motivatie te behouden.

Zoals je kunt lezen, hoeft een gezond leven echt niet duur te zijn. Met bovenstaande tips kun je je gezondheid al een enorme boost geven, zonder dat je hiervoor bakken vol met geld hoeft uit te geven.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software