Slank en fit met zomerse lekkernijen -

Slank en fit met zomerse lekkernijen

Home » Gezond Eten » Slank en fit met zomerse lekkernijen
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Of je nu lekker thuis van het zonnetje geniet of op reis gaat, je leefgewoontes zullen automatisch veranderen tijdens je zomervakantie. Je pakt eens wat vaker een terrasje, organiseert een barbecue, snoept van een ijsje of wordt uitgenodigd voor een lekkere picknick. Doordat je andere activiteiten doet dan normaal en door je gewijzigde dagindeling zal je eetgedrag veranderen. Een hele uitdaging dus om gezond te blijven. Maar, met mijn tips blijf jij slank en fit mét zomerse lekkernijen.

Gezond barbecueën

Zodra de zon schijnt, steken we massaal de barbecue aan. Gezellig met z’n allen genieten van al die lekkere vleesspiezen en andere smaakvolle hapjes. Maar, infecties en kilootjes liggen ook op de loer. Zorg in ieder geval dat je vlees zo koud mogelijk op de barbecue gaat, dus laat het vlees vooral niet te lang in de zon liggen in afwachting van de grill. Heb geduld en wacht tot het vlees goed doorbakken is. Wissel je vlees af met groentespiesjes. Gegrilde groentes behouden hun vitamines. Super gezond dus. Over het algemeen bevat gegrild eten minder vet én minder calorieën. Dus zo ongezond is bbcuen helemaal niet! Pas wel op met sausjes.

Beperk alcohol en drink voldoende water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink dagelijks voldoende water. In de zomer is dit helemaal van groot belang, zeker als het erg warm is, om uitdroging te voorkomen. Ter afwisseling kun je eens een vruchtensapje of smoothie nemen. Drink alcohol met mate. In de zomermaanden neemt het alcoholgebruik bij de meeste mensen toe. Een cocktail hier, een aperitiefje daar, een biertje als het warm is. Allemaal erg lekker, maar weet wel dat alcohol je lichaam extra uitdroogt. En te veel alcohol is natuurlijk niet goed voor je. Af en toe een glaasje is prima, maar overdrijf het niet.

IJs, ijs en nog eens ijs

Wie aan de zomer denkt, zeg ijs, heel veel ijs. Een sorbet na een etentje, een ijsje op het strand, een ijscoupe op het terras en ga zo maar door. Wil je echter slank en fit de zomer doorkomen met zomerse lekkernijen, kies dan voor ijs met veel fruit, een waterijsje of yoghurtijs. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf je eigen ijs maken op basis van yoghurt, gepureerd fruit of limonade. Vul wat ijsvormpjes, een paar uur in de vriezer en klaar. Je weet zo precies wat je eet en je krijgt bovendien ook nog eens de nodige vitamines binnen.

Verleidelijke zomersnacks

Lekkere hapjes, chips en andere snacks in de zomer zijn voor veel mensen een zeer grote verleiding. Bijvoorbeeld als je gezellig met vrienden op het terras een wijntje drinkt. Daar hoort dan vaak een schaaltje chips of een portie bitterballen bij. Wil je slank en fit met zomerse lekkernijen om gaan? Kies er dan voor om je eigen snacks overal mee naar toe te nemen. Schijfjes komkommer, stukjes fruit en nootjes zijn hier een goed voorbeeld van. Even wennen misschien, maar zo weersta je wel de verleiding en je bent tegelijkertijd super gezond bezig. Ach, en af en toe een bitterballetje is natuurlijk geen schande! Zolang je alles met mate neemt, blijf jij slank en fit met zomerse lekkernijen.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software