Dat fijne vakantiegevoel vasthouden? Zo doe je dat! -

Dat fijne vakantiegevoel vasthouden? Zo doe je dat!

Home » Gezonde Lifestyle » Dat fijne vakantiegevoel vasthouden? Zo doe je dat!
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tijdens je vakantie doe je nieuwe energie op. Je laat de boel de boel en hoeft een paar weken even helemaal niets, behalve lekker relaxen. De zomervakantie is ideaal om je weer helemaal op te laden, zodat je de herfst positief tegemoet kunt zien. Maar waarom raken we dat vakantiegevoel zo snel weer kwijt zodra we het dagelijkse ritme weer oppakken? Hoe kunnen we zo lang mogelijk van de positieve effecten van de vakantie genieten? Hier lees je hoe je je lichamelijke conditie, goede humeur en natuurlijk dat mooie bruine kleurtje zo lang mogelijk vast kunt houden.

Houd ‘ontspannen’ in stand

De tijdens de vakantie verdreven stress is met de voorbereidingen op het nieuwe schooljaar en je werk soms snel weer terug. Natuurlijk moet er weer dagelijks van alles geregeld worden, maar probeer daarnaast elke dag ook enkele ontspanningsperiodes in te lassen. Dit hoeft geen uren te duren, want ook een kort relaxmomentje kan al zeer nuttig zijn. Doe wat ademhalingsoefeningen en denk aan even helemaal niets. Tip: kun je je gedachten niet uitschakelen? Denk dan terug aan je fijne vakantie. Ook een half uurtje sporten doet wonderen. Op deze manier houd je die vervelende stress op afstand.

Eet zo lang mogelijk nog zomerse groenten en fruit

Tijdens je vakantie heb je vast veel zomerse groenten en fruit gegeten. Na de vakantie hoef je echt niet gelijk over te schakelen op pasta, aardappelen en stamppotten. Je kunt zo lang mogelijk genieten van deze seizoengroenten en fruit die boordevol vitamines en mineralen zitten. Ook vis is een aanrader om regelmatig te eten na je vakantie. Vis is namelijk rijk aan omega 3-vetzuren. Er wordt gezegd dat vis goed is tegen herfstdepressies. Veel mensen hebben na een geslaagde vakantie last van een dip. Vis kan dit wellicht iets verminderen.

Houd dat mooie kleurtje vast

Natuurlijk wil je ook zo lang mogelijk dat mooie bruine kleurtje vast zien te houden. Het is daarom belangrijk om je huid goed te hydrateren. Gebruik voor je lichaam minstens eenmaal per dag bijvoorbeeld een hydraterende melk. Gebruik bij voorkeur een douchegel in plaats van zeep, want zeep droogt je huid uit, waardoor je sneller je mooie kleur kwijt bent. Daarnaast is buitenlucht ook goed voor je huid. Ga eens wandelen tijdens je middagpauze of pak wat vaker de fiets. Zo blijft je conditie ook nog eens goed op peil!

Houd je goede humeur vast en blijf positief

Probeer het nieuwe werk- en/of schooljaar positief te benaderen. Natuurlijk baal je dat de vakantie er weer op zit, maar een positieve benadering komt je humeur ten goede. Probeer elke dag het beste moment te omschrijven. Richt je op de dingen die goed zijn gegaan en waar je plezier in hebt gehad. Prikkel je partner en kinderen om ditzelfde te doen. Niet elke dag de tijd? Plan dan een momentje in het weekend om met z’n allen de beste dingen van de week door te nemen. Je zult merken dat je goede humeur van de vakantie bij je blijft ;).

Heb jij nog tips om dat fijne vakantiegevoel vast te houden? Deel ze met ons!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software