Een leuke en gezonde Koningsdag - Gezond Gewicht

Een leuke en gezonde Koningsdag

Home » Gezonde Lifestyle » Een leuke en gezonde Koningsdag
koningsdag
Deel de vreugde!
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Alles voor een leuke & gezonde Koningsdag

Koningsdag, dit jaar vieren we voor het eerst de verjaardag van onze nieuwe koning. De festiviteiten zullen er zeker niet minder om zijn. De voorbereidingen voor dit feestje zijn al maanden aan de gang, zodat niets de pret nog zal bederven, of toch wel?

Tijdens Koningsdag kun je traditiegetrouw op straat allerlei lekkernijen kopen. Maar, wanneer een heerlijk ruikend en goed uitziend gerecht verkeerd wordt bewaard of niet goed is klaargemaakt, kan deze lekkernij je feestdag behoorlijk verpesten. Voorkom dat je ziek wordt en speel tijdens Koningsdag zelf voor keurmeester.

De NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt ieder jaar dat je goed op moet letten voor het eten dat tijdens Koningsdag wordt aangeboden. Maar waar moet je dan op letten? Met de volgende tips ben jij goed voorbereid en kan niets jouw gezellige feestje ‘verzieken’.

Het kraampje

Voordat je iets van etenswaren koopt, doe je er verstandig aan om het kraampje, waar het voedsel wordt aangeboden, eerst grondig te inspecteren. Kijk hoe het kraampje eruit ziet, maar let daarbij ook op de kok en het gebruikte keukengerei. Zijn ze schoon? Zien ze er fris en netjes uit?

Borden, bestek en bekers

Sla tijdens je inspectieronde de borden, het bestek en de bekers eveneens niet over. Let erop dat het bord waarvan je eet goed schoon is evenals het bestek dat je gebruikt. Natuurlijk moeten glazen en/of bekers ook schoon zijn. Foute drankjes kunnen je Koningsdag ook aardig verstoren.

Warme & koude gerechten

Wat als warm gerecht wordt aangeboden, moet ook echt heet zijn. In lauw eten is de weg vrij voor ziekmakende bacteriën. Koude etenswaren moeten daartegenover echt koud zijn. Salades, rauwkost en koude drankjes, zoals smoothies mogen niet te lang blootstaan aan de warmte van de zon.

Klaar terwijl je wacht

Je kunt het beste bij een kraampje iets lekkers kopen dat wordt klaargemaakt terwijl je erbij staat. Je kunt dan direct zien of snacks en vlees goed gekoeld bewaard zijn, voor ze gebakken of verhit worden. Daarnaast zie je direct of iets is aangebrand.

Koningsdag buiten & binnenshuis

Koningsdag is in eerste instantie typisch een feest dat in de straten en de parken van de stad of het dorp wordt gevierd. Maar ook binnenshuis kun je aan deze gezellige dag een leuk ‘oranje’ tintje geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van oranje muffins om zelf te maken? Heerlijk voor bij de koffie. Ben jij niet zo’n keukenprins(es)? Geen probleem, er zijn zat winkels die heerlijke oranje tompouces verkopen.

Een gezonde Koningsdag

Wil jij tijdens Koningsdag toch een beetje aan de lijn denken? Kies dan voor een echte Koningssmoothie, gevuld met wortel, ananas en banaan. Heerlijk fris en een stuk gezonder dan al die vette hapjes op straat. En wil jij Koningsdag helemaal goed beginnen? Dans dan mee met de Koningsdans tijdens de Koningspelen op 25 april 2014. Oké, het is oorspronkelijk bedoeld voor leerlingen van alle basisscholen in Nederland. Maar acht wat let je, bewegen is goed voor je. Ga ook uit je dak en luid Koningsdag 2014 al dansend in!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software