Gezond en fit 2015 in -

Gezond en fit 2015 in

Home » Gezond Lichaam » Gezond en fit 2015 in
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Een nieuw jaar betekent een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Het nieuwe jaar 2015 biedt je een uitgelezen kans om het heft in eigen hand te nemen en ervoor te zorgen dat je een fit, gezond en energiek jaar tegemoet gaat. Wil jij ook gezond en fit 2015 in?

Tip 1) Je lichaam resetten

Na die drukke decembermaand vol met gezelligheid en lekkers, is je lichaam vast en zeker wel toe aan een beetje rust. Zet je daarom schrap om na al die feestjes, kerstborrels en kersdiners 2015 gezond te beginnen. Het houden van een balansweekje met gezonde voeding, wat extra beweging en weinig alcohol is al een prima start. Ga niet gelijk aan een crashdieet, maar geef je lichaam de tijd en ruimte om van de hectische feestmaand te herstellen.

Eet gewoon gezond en je zult merken dat je er een blij gevoel van krijgt. Gezond eten maakt je namelijk gelukkiger. Natuurlijk is genieten in 2015 ook niet verboden. Een lekker koekje, stukje chocolade of andere lekkernij zorgt er juist voor dat je je gezondere levensstijl beter vol kunt houden.

Tip 2) Afscheid nemen van 2014 & een nieuw thema voor 2015

Er kan in een jaar veel gebeuren. Je kunt je ware liefde vinden of juist verliezen, je kunt carrière maken of juist je baan kwijtraken, nieuwe mensen leren kennen en bijzondere doelen bereiken. Voordat je 2015 begint, kun je het beste eerst afscheid nemen van het oude jaar en afrekenen met de zogeheten unfinished business. Focus je aandacht op wat je hebt bereikt, wat je hebt geleerd, wat is mislukt, wat je liever anders zou willen zien en waar je dankbaar voor bent.

Bedenk daarna een nieuw thema voor 2015. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat je gezonder gaat worden dan ooit of dat je meer gaat bewegen. Maar je kunt het ook over een heel andere boeg gooien en er voor kiezen dat je vrijgeviger wordt of (meer) vrijwilligerswerk gaat doen. Zie het niet als goed voornemen, maar als een nieuw thema en/of doel om gezond en fit 2015 in te gaan.

Tip 3) Voldoende bewegen in 2015

Wil je in 2015 nu eindelijk echt eens wat centimeters kwijtraken? Naast gezond eten kan bewegen je ook helpen om wat kilootjes af te vallen. Daarnaast is sporten ook nog eens bewezen effectief bij het ontwikkelen van een goed zelfbeeld. Door regelmatig te bewegen, ga je steeds beter in je vel zitten. Je hoeft je hiervoor echt niet dagelijks in het zweet te werken, ook minder inspannende bezigheden zoals fietsen, wandelen, schoonmaken en tuinieren kunnen helpen.

Tip 4) Reken af met stress en ga met een lekker leeg hoofd 2015 in

Heb jij vaak last van stress? Probeer dit dan achter je te laten in 2014 en maak je hoofd lekker leeg voordat je het nieuwe jaar ingaat. Schrijf op wat je bezig houdt, probeer oplossingen te bedenken en besluit om je minder druk te maken. Probeer vooral je problemen objectief te bekijken en stressbronnen van je af te schrijven. Doe daarnaast enkele ontspanningsoefeningen en ga vervolgens met een fijn gevoel 2015 tegemoet.

Laat ons weten of het jou is gelukt om gezond en fit 2015 in te gaan of deel jouw tips met ons!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software