Corona virus, wat eten we wel en wat niet? -

Corona virus, wat eten we wel en wat niet?

Home » Gezond Zelfvertrouwen » Corona virus, wat eten we wel en wat niet?
Deel de vreugde!
  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Ik hoor al weer heel veel berichten over wat we wel en niet moeten eten en drinken om onszelf te beschermen tegen het coronavirus. Helaas zijn er ontzettend veel misvattingen in omloop. Vorige week vertelde iemand me iedere dag een glas cola te drinken tegen Corona. Laat je niks wijs maken en doe gewoon normaal!

De vitamine C supplementen vliegen de winkel uit

Blijkbaar denken veel van ons dat het zinvol is om nu ineens extra vitamine C te gaan slikken want de schappen zijn veelal leeg. Eet jij genoeg groenten en fruit dan krijg je voldoende binnen en alles wat je extra slikt plas je gewoon weer uit. Zonde van je portemonnee dus!

Wat doe je dan voor een goede weerstand?

Zorg dat je gezond eet! Dat is niet alleen nu belangrijk maar wellicht een mooi moment om hier toch eens extra aandacht aan te besteden als je dat niet al deed. Mag je dan geen taartje of chippie meer? Natuurlijk wel maar zorg voor een goede balans! Zijn de verse groenten/fruit op? Geen paniek, diepvries- en potvarianten bevatten ook veel vitamines! Sterker nog, wanneer we verse groenten niet juist bereiden gaan er vaak veel vitamines verloren en kan het wel zijn dat je met opgewarmde diepvries rode kool meer vitamines binnen krijgt dan met te lang gekookte verse rode kool.

Massaal aan het hardlopen
Bewegen is gezond, altijd al geweest maar heeft het nu ineens zin om massaal te gaan hardlopen? Nope…zorg er wel voor dat je dagelijks voldoende beweegt. Bewegen houd je weerstand op peil! Ga niet ineens dingen extreem doen die je daarvoor ook niet deed, levert alleen maar blessures op!

Ontspanning
Zorg voor voldoende ontspanning! Goed voor lichaam en geest, zeker in tijden van stress! De aanpassingen die we momenteel allemaal moeten doen vraagt veel van ons. Ineens thuiswerken met kinderen om je heen, schooljuf spelen terwijl je toch bewust niet voor de pabo had gekozen. Het skippen van je energieleverende sociale contacten. Probeer dagelijks bewust momenten van ontspanning in te plannen. Even lekker Netflixen, de tuin doen, of ga springtouwen met het hele gezin. Zoek iets wat bij je past!

Zorg voor voldoende slaap
Probeer minimaal zeven uur per nacht te slapen zodat je uitgerust blijft! Hou een vast ritme dat werkt vaak het beste!

Als laatste, hou je aan de richtlijnen van de RIVM!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software