Ervaringen van Petra bij Gezond en Gewicht -

Ervaringen van Petra bij Gezond en Gewicht

Home » Klantervaringen bij Gezond en Gewicht » Ervaringen van Petra bij Gezond en Gewicht
Deel de vreugde!
  • 34
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zondagmorgen, moederdag 2017. Ik moest in bed blijven. Ontbijt op bed, zoals het hoort. Ik hoorde een hoop gerommel en gemopper in de keuken en besloot voor de afleiding even op internet te snuffelen. Zomaar. Vanuit het niets kwam er een recensie voorbij over Gezond en gewicht. Dat wekte mijn interesse.

Ik ben al een jaar bij Gezond en gewicht en ook al zijn de resultaten er niet naar, ik ben razend enthousiast. Ook ik ben net als velen, een type, dat van het ene dieet in het andere dieet valt. In groepsverband, online en de dietiste. Tot een jaar geleden, was ik erg blij met de Sonja Bakkermethode. Al hoewel ik het wel weinig vond. Bij toeval kwam ik Gezond en gewicht tegen en na de site bekeken te hebben was ik om. Ik kan me zo goed verplaatsen in de situatie van Gerdien Hopster. Ook mijn leven werd helemaal in beslag genomen door eten. Met alle gevolgen van dien.

In de recensie die ik las, was het verwijt dat de weekmenu’s van Gezond en gewicht, helemaal niet gezond zijn. Daar kunnen we natuurlijk heel lang over praten. Er zijn diverse methoden en het is maar waar je je prettig bij voelt. Ik begrijp de methode van Gezond en gewicht heel goed. Gewoon eten, zonder fratsen. Een aangepaste hoeveelheid bij sommige producten, maar vooral doorgaan met je leven. Dit staat heel dicht bij de mensen. Als je wilt lijnen ben je bang om een gebakje, of een frietje te eten.. Gezond en gewicht past het zo in het menu, dat het geen kwaad kan en dat is fijn.

Mijn mening is dat je alles moet blijven eten, zodat je nergens extreem trek in krijgt. Bovendien liggen de verleidingen de hele dag op de loer. Voor mensen, die een eetstoornis hebben, of hebben gehad, is het ook heel moeilijk om los te laten en bijvoorbeeld een gebakje, frietje of een bitterbal te nemen. Mijn ervaring is, als je het zo mooi in een dagmenu weet in te passen, dat het ook voor die groep mensen, acceptabel kan worden. De achterliggende gedachte, waarom je een bepaalde methode ontwikkelt, gaat vaak veel dieper dan alleen maar kijken naar de koolhydraten, vetten en suikers.

Daarom draag ik Gezond en Gewicht een heel warm hart toe en Krijgt Gerdien Hopster van mij een dikke duim. Alle deelnemers overigens ook. Zoals ik aan het begin al schreef, zijn de resultaten van mij nog niet heel spannend, maar ik voel me goed, eet regelmatig, minder dan voorheen en wat mij betreft gezond. Ik doe rustig aan en ben happy, ook al val ik nog wel eens terug in mijn vreetbuien. Ik pak de draad altijd weer op. Soms de volgende dag en soms duurt het wat langer. Doorgaan dus.. Volhouden en genieten. Ieder op zijn/haar eigen manier..

Geschreven door Petra Heckman.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software