Waarom kost een gezonde leefstijl zoveel moeite? -

Waarom kost een gezonde leefstijl zoveel moeite?

Home » Gezond Lichaam » Waarom kost een gezonde leefstijl zoveel moeite?
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Alle gezondheidsadviezen die we dagelijks horen en/of lezen zijn eigenlijk simpel genoeg. Als je ze opvolgt, voel je je een stuk beter. Makkelijk gezegd en zo gedaan toch? Maar waarom kost het ons dan toch zoveel moeite om een gezonde leefstijl te creëren en ook vast te houden? We leggen het in dit artikel uit en geven je tips, zodat een gezonde manier van leven je niet veel moeite meer kost.

De automatische piloot

Wij mensen zijn gewoontedieren. De dingen doen we het liefst zoveel mogelijk op de automatische piloot, gewoon omdat dat ons de minste moeite kost. Denk maar aan autorijden of fietsen, daar denken we nauwelijks meer bij na, dat gaat zo vanzelf. Nieuw gedrag, zoals een gezonde leefstijl neemt meer ruimte in je hoofd in beslag. Je moet je best gaan doen. Je moet er bij nadenken en je kunt het (in het begin) niet tegelijk met andere dingen doen. Een excuus is dan dus snel gevonden.

Leg de lat niet te hoog

Wanneer je zelf besluit om gezonder te gaan leven, is het belangrijk dat je de lat niet gelijk veel te hoog legt. Ook als je gezonder moet gaan leven, bijvoorbeeld op advies van de dokter. Begin altijd klein. Als je meer moet bewegen voor je gezondheid, ga dan niet als een gek aan de gang, maar start dagelijks met vijf tot tien minuten bewegen. Voorzichtig opbouwen is een stuk doeltreffender dan vliegend van start gaan en vervolgens weer stoppen na een paar weken.

Stel je omgeving op de hoogte

Of je nu je gedrag moet veranderen vanwege je gezondheid of dat je het gewoon zelf tijd vindt om gezonder te gaan leven, het is belangrijk dat je je omgeving vertelt over je veranderingen. Zij kunnen dan rekening met je houden en je bovendien steunen als het even niet zo lekker gaat. Wees er open over en vraag om hulp als het even niet meer gaat. Vergeet ook niet dat je echt geen slappeling bent als het eens een dag of paar dagen niet goed gaat. Ga de volgende dag gewoon weer verder.

Bewustwording

Bedenk voordat je met je gezonde leefstijl begint wat de positieve gevolgen zijn van je nieuwe gedrag en schrijf ze op. Meer bewegen betekent een betere conditie, je voelt je fitter. Gezond eten betekent een gezonder lichaam, een lichaam dat beter zijn werk kan doen, waardoor vage klachten verdwijnen en jij je energieker zult gaan voelen. Heb je eens een dip, pak dan je lijstje met positieve voordelen erbij. Het zal je zeker helpen bij de bewustwording van je leefstijlverandering.

Kort samengevat

Schrijf dus op wat je nieuwe leefstijl je op gaat leveren, leg de lat niet te hoog en stel je omgeving op de hoogte om je bij te staan. Gun jezelf de tijd en laat je inspireren door anderen die het doel al behaald hebben.

Dit keer gaat het je wel lukken een gezonde leefstijl te creëren en vast te houden!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software