Tips voor een veilige en gezonde Koningsdag -

Tips voor een veilige en gezonde Koningsdag

Home » Gezond Zelfvertrouwen » Tips voor een veilige en gezonde Koningsdag
Deel de vreugde!
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koningsdag is een gezellige dag vol met feesten. Voor veel mensen is dit het leukste feest van het jaar. De Koninklijke familie, vrijmarkten, theater, muziek en leuke activiteiten voor jong en oud. Tel daar het gezellige Koningsnacht festijn bij op en het feest is compleet. Maar pas op, want tijdens al deze gezelligheid liggen tevens gevaren op de loer, zoals voedselvergiftiging, snijwonden en/of een ontzettende vervelende kater. Wil jij weten hoe je Koningsdag (en de dag erna) gezellig kunt houden?

Risico 1: Let op met het eten van voedsel

Let tijdens Koningsdag goed op met wat je eet. Een hamburger van de grill, een broodje verse beenham, het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook. Beetje jammer wanneer je niet veel later (na het eten van dat lekkers) beroerd wordt. De kans is groot dat je een voedselinfectie opgelopen hebt. Onthoud dat voedsel dat op vrijmarkten wordt verkocht niet altijd gaar is of te lang in de warmte heeft gelegen en bedorven is. Klachten die duiden op een voedselinfectie zijn misselijkheid, braken, koorts en buikkrampen. Ze kunnen je Koningsdag behoorlijk verzieken!

Risico 2: Pas op met te veel alcohol

Bij een feest als Koningsdag hoort natuurlijk een lekker biertje of wijntje. Pas echter op dat je niet te veel van die ‘gezellige’ biertjes of wijntjes drinkt. Wanneer je lichaam de alcohol niet meer kan verwerken kun je een alcoholvergiftiging oplopen. Daarnaast zorgt te veel alcohol de volgende dag ook nog eens voor een vervelende kater. Heb je net zo’n tof feest achter de rug, word je de volgende dag met bonkende hoofdpijn en een brak gevoel wakker. Niet echt feestelijk. Eet daarom goed voor het Koningsdag feest en drink tijdens het feest niet te veel alcohol. Heb je toch iets te veel biertjes of wijntjes gedronken? Voor het slapen gaan veel water drinken doet wonderen.

Risico 3: Kijk uit voor gebroken glazen

Er wordt natuurlijk volop gefeest tijdens Koningsdag en waar gefeest wordt, zijn glazen aanwezig. Deze glazen kunnen breken en je snijwonden toebrengen. Kleine snijwondjes kun je met water schoonspoelen, droogdeppen en afdekken met een pleister of eerst een poosje dichtdrukken met steriel gaaskompres en vervolgens afdekken met een steriel verbandje. Een diepe snijwond (dieper dan een centimeter) kun je het beste laten hechten bij de EHBO of huisartsenpost. Om te voorkomen dat snijwonden jouw Koningsfeest verpesten, drink je alleen uit plastic bekertjes.

Risico 4: Pak af en toe je rust

Koningsnacht, Koningsdag, je kan je uren vermaken tussen al die gezelligheid. Struinen langs de kraampjes, de hele nacht door dansen, een theatershow bijwonen, allemaal super gezellig. Maar, probeer zo af en toe ook even je rust te pakken. Drukte, warmte, langdurig staan en dansen en wellicht onvoldoende eten en drinken kunnen er voor zorgen dat je flauwvalt. Door zo nu en dan even ergens te gaan zitten, iets te eten, te drinken en even te rusten, voorkom je dat je delen van de geweldige Koningsdag moet missen.

Wij wensen je een veilige, gezonde en vooral gezellige Koningsdag 2015!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software