Zonder stress het einde van het jaar tegemoet -

Zonder stress het einde van het jaar tegemoet

Home » Gezonde Lifestyle » Zonder stress het einde van het jaar tegemoet
Deel de vreugde!
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Het leek nog zo ver weg, maar nu zit je er alweer middenin. December, de maand van de komst van Sinterklaas, de Kerstman en de wisseling van het jaar. De stress van Sinterklaas is inmiddels voorbij, want de beste is weer naar Spanje vertrokken. De laatste weken van het jaar liggen echter nog voor ons, weken waarin we nog zo veel moeten doen. Dingen afronden en organiseren, zowel thuis als op ons werk.

Hoe kun je het beste je drukke agenda en je gezin combineren? Waar haal je de tijd vandaan? We kunnen er niet omheen, het einde van het jaar bezorgt ons stress, stress en nog eens stress. Toch kan ook jij het spitsuur dat we eindejaar noemen, uit je leven bannen. Weten hoe? Lees dan vooral even verder!

Begin op tijd met plannen

Begin op tijd met al je voorbereidingen voor het einde van het jaar. Liever te vroeg beginnen dan te laat waardoor je eindigt in de stress. Wacht dus niet tot het allerlaatste moment met het doen van je Kerstinkopen en het organiseren van de feestdagen en/of Oud & Nieuw. Begin vandaag dus nog met plannen in plaats van morgen.

Gebruik zowel op je werk als thuis een agenda om alles vast te leggen. Dit zorgt ervoor dat je hoofd leeg blijft en je niets zal vergeten. Ook het opruimen van je huis, het eventueel voorbereiden van een vakantie en andere zaken organiseer je ruim van te voren. Alleen op deze manier vermijd je onnodige stress. Het resultaat is dat je een relaxt eindejaar tegemoet gaat en je met volle teugen kunt genieten van al het moois dat deze periode met zich meebrengt.

Prioriteiten stellen en delegeren

Zeker zo tegen het einde van het jaar, moet je zeker prioriteiten stellen. Geef voorrang wat je belangrijk vindt. Noteer bijvoorbeeld in een notitieboekje wat je dit jaar nog wilt realiseren of afronden en geef daarbij aan wat eerst gebeuren moet, welke acties je hiervoor moet ondernemen en wanneer je klaar moet zijn. Dingen die kunnen wachten noteer je vast in je agenda voor het nieuwe jaar.

Denk ook vooral niet dat je er alleen voor staat en je alles in je eentje moet doen. Vraag gezinsleden, vrienden, buren of collega’s om hulp. Als ze allemaal een taak voor je uitvoeren, ga jij al een stuk minder gestrest het einde van het jaar tegemoet. Zorg er dus voor dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Maak alvast een lijst met cadeau ideeën

Doen jullie met de feestdagen altijd aan cadeautjes? Maak dan van te voren een lijst met cadeau ideeën voor je gezin, familie, vrienden en eventuele collega’s. Je hebt nu nog tijd om er even rustig over te brainstormen. Wanneer je lijst klaar is, kun je vervolgens rustig en vooral gericht op zoek gaan naar alle perfecte geschenken. Lange rijen in overvolle winkels en dilemma’s zijn hiermee voorgoed verleden tijd voor jou.

Wanneer je bovenstaande tips nu alvast gaat uitvoeren, ga jij zeker te weten zonder stress het einde van het jaar tegemoet.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software