Gezond & Gewicht | Lifestylecoaching en Voedingsadvies

Zakken chips en emmers popcorn

Home » Gezonde Lifestyle » Zakken chips en emmers popcorn
Gezond en Gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

We zijn alleen maar aan het eten voor twee, waar gaat dat naar toe?

Waar we vroeger een afgemeten bakje chips kregen, gaan we nu over op een zak. Nee geen zakje, de zakken chips bevatten tegenwoordig vaak 300 gram. Voor sommige van ons voldoende calorieën voor de hele dag! Popcorn is tegenwoordig in emmers verkrijgbaar, we eten geen één, maar twee  hamburgers op ons broodje. We drinken geen fluitje bier meer, maar gaan voor halve liters. We lijken vergeten te zijn dat eten in eerste instantie één van de eerste levensbehoefte is. We eten voor de gezelligheid, omdat we stress hebben of omdat we onze emoties niet op een andere manier kunnen uiten.

De eetgewoontes in onze huidige maatschappij

Als ik bij de supermarkt boodschappen doe, staan jongeren in de rij met blikjes Redbull, kaasbroodjes en zakken chips. Om even in een pauze-uurtje naar binnen te werken. Doe ik het zelf dan allemaal wel goed? Nee natuurlijk niet, onlangs betrapte ik mezelf er nog op hoe ontzettend veel hapjes ik gemaakt had voor een verjaardagsfeestje. Stel je voor dat mijn gasten te weinig te eten zouden hebben. We gaan allemaal, de één meer dan de ander, mee in de eetgewoontes van de huidige maatschappij. Een maatschappij waarbij overgewicht bijna normaal lijkt te worden! Zorgwekkend vind ik het wel.

Hoe zorgen we ervoor dat dit niet uit de hand gaat lopen?

Het valt niet mee om deze nieuwe gewoontes weer terug te brengen naar de basis. Weerstand te bieden tegen alle verleidingen van tegenwoordig. Als individu kan je er in ieder geval voor zorgen dat jij hier niet aan mee doet of met mate aan mee doet. Een beetje ongezond mag af en toe best! Leer jezelf wat gezond is en maak bewuste keuzes. Sta eens stil bij de volgende vijf vragen en maak voor jezelf de keuze of het tijd is voor een nieuwe leefstijl! Ik denk het wel!

1) Waarom eet ik?
2) Waar eet ik?
3) Wanneer eet ik
4) Met wie eet ik?
5) Wat eet ik?

Leer weer om te eten omdat je moet eten en leer weer te waarderen wat je eet!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software