Slank en fit op de camping -

Slank en fit op de camping

Home » Gezond Eten » Slank en fit op de camping
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De eerste mooie lentedagen hebben we gehad en het duurt niet lang meer of de zomer komt er aan en gaan we naar de camping. Wil je nog snel wat kilo’s kwijtraken? Dan is dit het moment om te starten. Met wat kleine aanpassingen in je eet- en leefpatroon loop jij straks slank en fit op de camping.

Vergeet die crashdiëten

Om snel resultaat te zien, denk je wellicht al snel aan een crashdieet. Niet doen! Dergelijke diëten zorgen er inderdaad wel voor dat je snel kilo’s kwijtraakt, maar erg gezond zijn ze niet. Sterker nog, dergelijke diëten zorgen op de lange termijn juist sneller voor gewichtstoename. Zonde toch?

Eet niet te weinig, maar gevarieerd en gezond

Afvallen doe je voor de lange termijn. Dit betekent niet dat je de hele dag met een hongergevoel rond hoeft te lopen. Dit werkt bovendien averechts, want hierdoor daalt je energiepeil, waardoor je eerder naar de snoeppot grijpt. Gezond en gevarieerd eten is de oplossing, dus groenten, fruit, vezels en vis.

Schrap niet alle vetten

Schrap niet alle vet uit je menu, want ook dit is een belangrijke voedingsstof. Let wel, we hebben het over de onverzadigde vetten die je in vis, olie, noten en margarine vindt. Ze stimuleren je vetverbranding, zodat jij straks slank en fit op de camping zit.

Dagelijks bewegen

Kom in beweging, iedere dag een beetje meer. Door dagelijks te bewegen, wordt je lichaam van top tot teen fitter. Nu hoef je echt niet elke dag te zwoegen in de sportschool, je kunt ook gaan wandelen, fietsen, het huishouden doen of je camping tegemoet rennen.

Water drinken

Het is belangrijk om veel te drinken. En dan geen sappen of frisdranken, want deze bevatten veel suikers. Je kunt het beste water, thee of koffie zonder suiker drinken. Water zuivert je lichaam én het is nog lekker voordelig ook.

Op de camping

Heb je al die maanden hard gewerkt, wil je natuurlijk ook op de camping (en daarna) slank en fit blijven. Als je tijdens je vakantie een beetje oplet, zie jij er na je kampeervakantie nog net zo slank en fit uit als ervoor. Hier volgen nog enkele tips.

Een gezond ontbijtje

Wissel die verleidelijke croissants met jam bij het ontbijt af met bijvoorbeeld fruit of yoghurt. Ook een plakje roggebrood met appelstroop is een goede keuze en nog lekker ook!

Gezonde tussendoortjes

Ook tijdens een vakantie op de camping is het erg verleidelijk om chips, ijsjes en andere lekkernijen te eten. Allemaal erg lekker, maar niet goed voor de lijn. Neem als tussendoortje wat vaker een gezonde snack, zoals ongebrande noten, crackers, komkommer, wortel of een stukje fruit. Natuurlijk kan een ijsje op z’n tijd echt geen kwaad. Je hebt tenslotte vakantie!

Blijf in beweging

Blijf ook op de camping in beweging. Ga al wandelend of op de fiets de omgeving verkennen. Is er een zwembad op de camping? Ga iedere dag een half uurtje zwemmen of neem deel aan de activiteiten die het animatieteam organiseert. Je zult merken dat je lichaam dit zeker waardeert!

Hopelijk helpen deze tips en zit jij straks ook slank en fit op de camping. Veel plezier alvast!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software