Voorgerecht met kerst; gezonde groente Groentebouillon -

Voorgerecht met kerst; gezonde groente Groentebouillon

Home » Gezond Eten » Voorgerecht met kerst; gezonde groente Groentebouillon
Deel de vreugde!
  • 20
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  

Tijdens het kerstdiner wordt er vaak veel lekkers geserveerd, wat je natuurlijk allemaal wilt proberen. Dus vaak eet je veel meer dan tijdens een normale avondmaaltijd. Daarom is het slim om tijdens het voorgerecht een lichte soep te serveren, zoals een bouillon. Voor een feestelijk en geurig tintje is een bladerdeeg dakje op je soep een aanrader!

Groentebouillon (1,7 liter)

  • 15 g boter
  • 225 g prei, fijngesneden
  • 225 g uien, fijngesneden
  • 1 groot laurierblad
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele takjes verse peterselie, de stengels gekneusd
  • 225 g worteltjes, fijngesneden
  • 150 g bleekselderij, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • 5 zwarte peperkorrels

Smelt de boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg prei en uien toe en zet het vuur wat lager. Dek de pan af met een goed sluitend deksel en laat de groenten zo 20 minuten ‘zweten’.

Bind de kruiden samen als bouquet garni. Doe dit in de pan, samen met de worteltjes, de bleekselderij, het zout, de peperkorrels en 2 liter koud water. Verhoog het vuur en breng het water langzaam aan de kook. Verwijder indien nodig regelmatig schuim van de oppervlakte. Zodra het water kookt, zet je het vuur weer lager en laat je het nog 35 minuten sudderen.

Zeef de bouillon boven een grote, vuurvaste kom en zet deze opzij om af te koelen. Gebruik de bouillon onmiddellijk of bewaar hem in een goed gesloten pot of koelkastdoos.

Vul de soepkommen met de bouillon en bedek met het bevochtigde bladerdeeg en plak de randen goed vast. Smeer de bovenkant van het bladerdeegdakje in met wat olie, strooi er wat verse kruiden over en eventueel wat zout. Zet de soepkommen gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven. Als het bladerdeegdakje bol begint te staan en het dakje goudbruin kleurt is het soepje klaar om te serveren. Feestelijk en geurig want wanneer de gasten het bladerdeeg dakje er af snijden komt er een heerlijke geur vrij.

Meer inspiratie?
Zoek je hiernaast nog meer feestelijke recepten, dan kun je me ook mailen voor mijn e-book kerstrecepten!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software