Met couscous gevulde zoete puntpaprika! -

Met couscous gevulde zoete puntpaprika!

Home » Gezond Eten » Met couscous gevulde zoete puntpaprika!
Deel de vreugde!
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 275 gram 1 pak couscous
  • 3 grote of 4 wat kleinere puntpaprika’s, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, aan stukjes
  • 2 rode uien, aan ringen
  • 3 lente-uitjes, aan stukjes
  • 240 gram biologische mais, even afspoelen
  • 100 gram feta
  • 125 gram champignons, aan stukjes
  • 125 gramcherrytomaatjes, gehalveerd
  • handje verse munt, fijngesneden
  • 2-3 theelepels Chinese 5-kruiden, oa bij de Jumbo te verkrijgen
  • Himalaya-zout, peper en gedroogde koriander naar smaak
  • olijfolie

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 180 graden. De paprika’s in een ovenschaal met olijfolie besprenkelen en vast 15 minuten laten garen. Bereid de couscous volgens de verpakking. Bak de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg de lente-ui, champignons en de mais toe. Bak een minuut of 5. Voeg dan de verse munt en de tomaatjes toe en breng op smaak met peper, zout en de koriander. Doe de couscous bij de groenten en voeg de 5-kruiden mix toe. Wel even proeven tussendoor, je doseert snel teveel. Brokkel als laatste de feta erdoor!

Vul de paprika’s met het couscous mengsel en zet ze ca. 8 minuten in de oven. Lekker met een frisse groene salade met stukjes sinaasappel!

Eet jezelf lekker gezond!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software