Help! Het is weer bijna December! -

Help! Het is weer bijna December!

Home » Gezond Eten » Help! Het is weer bijna December!
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Al zal het door de huidige coronamaatregelen anders zijn dan anders, toch is de decembermaand voor mij een maand die in het teken staat van veel, vaak en gezellig eten met vrienden en familie. Een maand waarin de pondjes als je niet uitkijkt er makkelijker bijkomen dan in de rest van het jaar. Maar dat hoeft niet! Je kunt best gezellig mee doen met de etentjes tijdens sinterklaas en kerst zonder in gewicht toe te nemen! Hoe doe je dat dan? Hoe zorg je ervoor dat je deze maand ‘goed’ doorkomt? Ik ga je daar bij helpen!

Laat het lijn denken los en probeer te genieten!

Ik ben er van overtuigd dat als je bewust eet, bewust geniet van wat je eet en dat je het mag eten, je minder snel veel te veel eet. Te veel eten doen we vaak onbewust, nog een patatje hier en een paar pepernoten daar zonder er echt van te genieten. De maand heeft 31 dagen, doe de dagen tussen sinterklaas, kerst en oud en nieuw gewoon. Je komt niet aan van een paar keer meer eten tijdens de feestdagen, het zijn vaak de overige dagen die we dan ook maar loslaten omdat we menen dat het toch al een mislukte afvalmaand is. Doe jij de andere dagen normaal dan zal je zien dat het reuze meevalt met die decemberkilo’s 🙂

Zorg ervoor dat je dag in balans is

Je hoeft echt niet een hele dag niet te eten omdat je in de avond een kerstdiner hebt. Probeer ook overdag meerdere eetmomenten te creëren waarin je kiest voor lichte, magere maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor magere vleeswaren op brood, neem een extra stuk fruit of ga lekker naar buiten om een uur te bewegen! Zo zorg je ervoor dat je voor het diner wat extra ruimte inbouwt en je lekker mee kan doen!

Uitdaging om een uitgebalanceerd kerstdiner samen te stellen

Niks makkelijker dan gewoon mee eten tijdens de feestdagen of dat te maken wat je misschien ieder jaar maakt. Des te groter de uitdaging om eens iets nieuws uit te proberen! Als je ervoor zorgt dat je een uitgebalanceerde maaltijd op tafel zet, kan je zelf ook lekker mee doen zonder baalgevoel achteraf! In mijn E-book ‘lekkere en slanke kerstrecepten’ heb ik om het je wat makkelijker te maken alvast lekkere en verantwoorde voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten geselecteerd!

Op naar een gezonde en gezellige maand!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software