De weegschaal ,je vriend of je vijand? -

De weegschaal ,je vriend of je vijand?

Home » Gezond Eten » De weegschaal ,je vriend of je vijand?
Deel de vreugde!
  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Hoe vaak sta jij op de weegschaal? Dagelijks, twee keer per dag? En wat nou als de weegschaal zwaarder uitvalt dan je had gehoopt? Ben je dan van slag? Kortom; laat jij de weegschaal je dag bepalen? Niet doen!

Afvallen en de weegschaal

Veel (met name) vrouwen staan dagelijks op de weegschaal om te checken hoe het ervoor staat met hun gewicht. Hartstikke goed natuurlijk dat je dit een beetje in de gaten wil houden maar dagelijks wegen gaat echt te ver! Ons gewicht is nooit iedere dag hetzelfde, veel verschillende factoren hebben hier invloed op!

Je cyclus

Gedurende onze cyclus wisselt ons gewicht constant. Rondom de eisprong en de menstruatie houden we vaak extra vocht vast. Dit kan je soms merken aan ringen die strakker zitten, zere borsten of een opgeblazen gevoel. Al ruim een week van onze cyclus dus dat de weegschaal hoger uit zal slaan, niet omdat we dus aan zijn gekomen maar omdat we vocht vast houden! Hou je je gewoon aan je voedingspatroon dan ga je vanzelf een dag veel plassen en trekt de weegschaal vanzelf weer bij!

Het weer

Tijdens warme zomerdagen heeft ons lichaam meer vocht nodig en houdt dus ook meer vocht vast. Weer een moment dat we ‘onverklaarbaar’ ineens zwaarder zijn of niet afvallen (denken we) . Ook hiervoor telt dus weer , hou je je gewoon aan je voedingspatroon dan ga je vanzelf weer een dag veel plassen en val je ineens heel veel af (denken we)

Anders eten

Ga je een keer uiteten, vergrijp je je aan de chips ‘s avonds dan krijgen we meer zout binnen waardoor we meer vocht vast houden. Je komt echt geen anderhalve kilo aan doordat je een keer uiteten bent geweest of chips hebt gegeten. De vochtbalans in ons lichaam is even anders waardoor je dus zwaarder kan zijn op de weegschaal

Het verliezen van gewicht gaat met pieken en dalen

Naast bovengenoemde factoren is het heel logisch dat we niet in een stabiele dalende lijn naar beneden gaan met ons gewicht. Al willen we dit nog  zo graag. Soms val je in een week veel af waardoor je lichaam de week daarop uit zelfbescherming even de kilo’s vast houdt. Heel logisch toch? Geef je lichaam de tijd om gewicht voorgoed kwijt te raken, dit bereik  je alleen door vol te houden, door te zetten en een voedingspatroon aan te houden wat op de lange termijn vol te houden is. Alleen dan geef je je lichaam een eerlijke kans om voorgoed een einde te maken aan de voor jou overtollige kilo’s.

Warm weer? Anders gegeten? Niet wegen dus maar doorgaan!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software