Hoe vaak maak jij soep? Beter goed gekookt dan snel gekocht! -

Hoe vaak maak jij soep? Beter goed gekookt dan snel gekocht!

Home » Gezond Eten » Hoe vaak maak jij soep? Beter goed gekookt dan snel gekocht!
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Wie houdt er nou niet van soep? Vooral hoe oma die altijd maakte. Nu je zelf druk bent met van alles en nog wat kun je niet altijd de tijd vinden om een lekker soepje te maken. Dan maar even naar de winkel om zo’n lekkere zak soep te halen. Oók boordevol groentes en smaakt heerlijk. Toch?!

Lekker makkelijk

Natuurlijk smaakt soep uit pak, zak of blik prima. En ’t is ook nog eens lekker makkelijk. Pan uit de kast toveren; zak openscheuren; op het vuur ermee; in een kommetje; broodje erbij; smullen maar. Het buikje is weliswaar rond, maar uiteindelijk geeft die kant en klare soep mij geen bevredigend gevoel.

Het soep gevoel

Het is koud en kil buiten. Gauw de voordeur achter je dicht trekken. Wanten uit, sjaal af en, voordat je je jas ophangt, ruik je al iets. De geur is bekend. Je loopt de keuken binnen en daar is het. Het is als een warme deken die je omwikkelt. Net als vroeger thuis, of bij oma. Je krijgt een kopje soep in je koude handen gedrukt. ‘Hier, eet maar lekker’. Het voelt warm, behaaglijk. Dat is mijn soepgevoel. Thuiskomen.

Oma’s tomatensoep met ballen

Nostalgie, dat is het zeker. Maar als ik soep maak denk ik niet alleen met weemoed terug aan grootmoeders tijd. Eten is emotie. Ik denk aan hoe ik soep voor mijn gezin maak. En hoe ik daarmee een thuis creëer met mijn eigen soep. Die trouwens bij lange na niet zo goed is als die van oma, maar stiekem toch ook wel heel erg lekker is. En als de soep lekker staat te pruttelen dan ruikt het hele huis zeker naar thuis.

Snel soep recept

Ok, sentimenten daargelaten. Hoe maak je nou zo’n verrukkelijke tomatensoep met ballen, die naar oma’s soep smaakt? Ons familie recept ga ik helaas niet met jullie delen. Wel deel ik een snellere versie van dat recept, die zeker niet onderdoet.

Het recept

Een zak voorgesneden soepgroenten; twee blikjes tomatenblokjes; runder- en of groentebouillon; soepballetjes; en natúúrlijk vermicelli. In een grote soeppan de groenten fruiten tot glazig en vervolgens blikjes tomaat en bouillon toevoegen. Alles lekker door laten brutselen. Vermicelli toevoegen. Als laatst de balletjes erin. Gegarandeerd dat binnen een half uur jouw keuken is gevuld met die heerlijk huiselijke aroma’s van vroeger. Genieten.

Wat is jouw soepgevoel?

En, wat is jouw favoriete soep? Deel je recepten met de Gezond & Gewicht community en laten we met z’n allen het ultieme soep gevoel vinden.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software