Gezond en Gewicht doet niet mee aan hypes in het land van afvaltrucs! -

Gezond en Gewicht doet niet mee aan hypes in het land van afvaltrucs!

Home » Gezond Eten » Gezond en Gewicht doet niet mee aan hypes in het land van afvaltrucs!
Deel de vreugde!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Help! Op de sportschool wordt me verteld dat ik koolhydraten moet vermijden en in de krant lees ik dat ik niet zonder kan!

Hoe herkenbaar is dit tegenwoordig voor jou? Ik vind het zorgwekkend en bijna schandalig dat we als consument niet meer weten wat we nou juist wel en juist niet moeten en mogen eten. Waar zijn we met zijn allen mee bezig? Waar je in het ene artikel leest dat koolhydraten funest zijn voor je gezondheid en je ze zeker als je wat kilo’s kwijt wil moet vermijden, lees je in het volgende magazine dat ze juist onmisbaar zijn en we met zijn allen zuivel moeten laten staan. Gek he dat we in de war raken!

Blijf bij jezelf en doe maar gewoon, anderen doen al gek genoeg!

Het veranderen van je eetpatroon naar een gezonder patroon waardoor je een gewicht bereikt waarbij je je prettig voelt, lukt alleen als je iets doet wat je op de lange termijn vol kan houden.  Mijn ervaring als leefstijlcoach leert hierin dat dit voor de meeste mensen onder ons toch echt gewoon is met een boterham, een stuk fruit, pasta’s, groenten, vlees, aardappelen, rijst en een gebakje, koekje, chippie en een drankje op zijn tijd. En geloof mij, dat werkt echt 🙂 Blijf bij jezelf, ga aan de slag met de leuke en belangrijke dingen in het leven en zorg ervoor dat je geniet! Toen ik vorige week in de winkel het zoveelste dieetboek voorbij zag komen, besefte ik me ineens dat ik deels bezig ben met het begeleiden van mijn deelnemers naar een gewicht waarbij ze zich lekker voelen maar bijna nog meer bezig ben met het geruststellen van mensen dat we echt wel een gebakje kunnen eten en een frietje, we niet alleen in kokosvet hoeven te bakken en dat je van een koekje bij de koffie echt niet vijf jaar eerder dood gaat.

Kies bewust en geniet!

Het behouden en bereiken van een gewicht wat bij jou past, bereik je in mijn ogen door bewust te kiezen en te genieten van wat je eet. Wil je afvallen dan moet je ervoor zorgen dat je minder binnen krijgt dan je verbruikt, moeilijker dan dat is het niet. En natuurlijk is het voor je gezondheid het beste om dit in te vullen met voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft maar wat minder gezonde producten af en toe passen daar best bij!

We weten allemaal wel hoe het moet maar waarom lukt het dan vaak niet?

Bij veel eeuwige lijners onder ons zit het probleem niet in gebrek aan kennis. De meeste van ons zouden zelf voor gewichtsconsulente door kunnen. Vaak spelen er heel veel andere psychologische redenen mee die ervoor zorgen dat we overeten. Een negatief zelfbeeld, stress en onzekerheid zijn daar belangrijke voorbeelden van. Om daar de strijd mee aan te gaan en die te winnen is wel wat meer nodig dan alleen de kennis van waar we wel en niet dik van zouden worden. Het vereist ontzettend veel doorzettingsvermogen en wilskracht, iedere keer met vallen en opstaan weer doorgaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar ontzettend veel waardering en respect voor heb. Er zijn maar weinig veel te zware mensen zo zwaar omdat ze zich daar zo gelukkig bij voelen. En de wirwar van artikelen, nieuwsitems en goeroe’s die aan alle kanten opduiken dragen hier weinig goeds aan bij!

Is Gezond en Gewicht niet een van DE hypes?

Ik kan me voorstellen dat je ook bij Gezond en Gewicht denk “ja hoor hebben we er weer een”. Niet dus! Ik word er oprecht gelukkig van als ik mijn deelnemers kan begeleiden en ondersteunen waar nodig naar een gezonder gewicht. Niet door alles te moeten laten staan maar door mee te denken en waar nodig te adviseren. te motiveren en te sturen zodat we samen een voedingspatroon neer kunnen zetten waarbij jij je gelukkig voelt.  Ik wil dat je je lekker en gelukkig voelt in je lichaam, welk gewicht daar aanhangt is voor iedereen verschillend. Gelukkige mensen leven langer!

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Reacties

 1. You’ve made some really good points there. I looked on the internet
  to find out more about the issue and found most people will go along with your
  views on this website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software