Gezonde lifestyle tips; Ja...dat weet ik wel! Maar doe je het ook? -

Gezonde lifestyle tips; Ja…dat weet ik wel! Maar doe je het ook?

Home » Gezonde Lifestyle » Gezonde lifestyle tips; Ja…dat weet ik wel! Maar doe je het ook?
gezonde leefstijl
Deel de vreugde!
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dat is wat we vaak denken wanneer we voor de zoveelste keer horen dat het niet gezond is om in korte tijd veel af te vallen. Toch is dat wat we het liefst willen. Even snel, zonder er teveel tijd in te moeten steken die laatste kilo’s kwijt. Liever een paar weken op flink rantsoen dan maanden lang lijnen eer we resultaat behalen.

Niet lijnen maar je leefstijl veranderen!

Toch wil ik nogmaals benadrukken dat lijnen niet is wat we uiteindelijk willen bereiken. Lijnen is vervelend, het maakt je chagrijnig, je voelt je ongezellig op feestjes en je hebt de hele dag zin in iets lekkers. Het is onze denkwijze die we moeten veranderen. Door onze denkwijze te veranderen, zijn we in staat om gezond te kunnen en vooral te willen eten zonder het gevoel te hebben niks te mogen, aan de lijn te doen en ons ongezellig te voelen. Om af te vallen hoef je helemaal niet weinig te eten, feestjes uit de weg te gaan, honger te lijden of iedere dag te sporten.

Je moet je bewust worden van wat je lichaam nodig heeft en wat je kan eten om in deze behoefte te voorzien. Je moet leren wat goed en lekker eten is, een wijntje, een stukje taart of een vette hap moet op zijn tijd best kunnen…zolang je je er maar bewust van bent. Ben jij je bewust van wat je eet, wat gezond en lekker eten is? Of sta je hier niet bij stil, ga je door met je dagelijkse routine, wel zo makkelijk toch? Het kost misschien even wat tijd en energie maar het aanwennen van een gezonde leefstijl is niet moeilijk en absoluut de moeite waard!

Vijf tips om alvast een begin te maken op weg naar je nieuwe leefstijl!

1. Sla nooit het ontbijt over!

Goed ontbijten zorgt ervoor dat de motor in je lichaam weer op gang geholpen wordt, hoe eerder hoe beter dus. Het ontbijt overslaan zorgt ervoor dat je stofwisseling trager op gang komt en komt het afvalproces niet ten goede.

2: Gun het jezelf!

Ben jij het waard om goed voor jezelf te zorgen? Je lichaam is het huis waar je in woont en moet zo lang mogelijk mee! Waarom dan volstoppen met voedingsmiddelen die juist schadelijk zijn voor je lichaam? Ooit iemand gezien die bewust zijn huis niet onderhoudt?

3: Leer weer te genieten!

Hoe vaak eten we niet zonder erbij na te denken, gewoon omdat die bak chips voor onze neus staat, zonder te genieten en ons bewust te zijn dat we überhaupt eten.  Dat is wat we vaak zien in onze huidige maatschappij, we eten niet meer omdat het een van onze eerste levensbehoefte is maar uit gewenning, gezelligheid of emotie. Wees je bewust van het doel van eten en geniet bewust van wat je eet!

4: laat bewegen geen moeten worden

Ja, ik ben een voorstander van de sportschool. Even een moment waar je bewust naar toe gaat om te bewegen, te sporten. Hiernaast kan je er via van allerlei manieren voor zorgen dat je voldoende beweegt. Loop of fiets wat vaker naar de supermarkt, neem de welbekende trap in plaats van de lift, ga eens wat vaker een stukje wandelen na het eten.

Naast het feit dat het lichamelijk erg gezond voor je is om te bewegen, ben ik er ook van overtuigd dat het zeker zo goed is voor je geest. Het zorgt o.a. voor ontspanning, positiviteit, frisheid, zelfvertrouwen, bewustwording en rust. Het is naast het doel om af te vallen iets wat in mijn ogen iedereen meer zou moeten doen!

5: laat eten of niet eten niet de overhand krijgen in je dagelijks leven

Wat je veel ziet onder de lijners onder ons is dat eten de hele dag de hoofdtoon speelt in de dag invulling. Soms begrijpelijk maar soms ook zo vermoeiend! Geniet, leef, doe leuke dingen, er is zoveel meer om je mee bezig te houden dan eten. Eten is noodzakelijk maar hiernaast is er zo veel meer te beleven!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Reacties

 1. Seyma Serhini on 16 juli 2013 at 18:55 said:

  Dit zijn echte handige handvaten! Lijnen is inderdaad zo vervelend… Goed dat er een alternatief is!

 2. Dani Brink on 26 juli 2013 at 10:11 said:

  Goede tips! Inderdaad al is eerder gehoord, maar nooit veel aandacht aan besteedt, het helpt dat ze nu zo mooi in een overzichtje staan. Ik ga het zeker proberen!

 3. Chermaine van Dasselaar on 6 augustus 2013 at 08:29 said:

  Ik ben hier echt mee geholpen! Al een tijdje bezig met proberen af te vallen, maar dat is gewoon zo zwaar. Ik hoop met deze tips wat meer inspiratie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software