Gezond ontbijten is belangrijk voor een slank lijf

Gezond ontbijten is belangrijk voor een slank lijf

Home » Gezond Eten » Gezond ontbijten is belangrijk voor een slank lijf
Gezond en Gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Een goed begin van je dag? Dan zorg je voor een lekker ontbijt! Omdat je lichaam de hele nacht geen voeding tot zich heeft gekregen, is het belangrijk om je lichaam weer op te starten, zodat het weer goed kan functioneren.

Als je ’s ochtends wakker wordt is je bloedsuikerspiegel op z’n laagst. Je hebt tijdens de nacht namelijk veel vocht verloren en al een tijd niet gegeten. Door te ontbijten breng je je bloedsuikerspiegel weer op peil. Een stabiele suikerspiegel gaat snaaigedrag tegen en is daardoor de truc voor permanent gewichtsverlies. Daarnaast wordt met een ontbijt ook je verbrandingsmotor geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag meer verbrandt. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die goed ontbijten meer calorieën verbranden dan mensen die het ontbijt overslaan. Wie een gezond gewicht wil behouden, doet er dus slim aan de dag met een ontbijt te beginnen.

Maar wat is kies je bij een gezond ontbijt?

1. Brood

Eet vooral een ontbijt met veel vezels. Die zitten in graanproducten en in fruit. Vooral in volkorenbrood.  Voedingsvezels leveren nauwelijks calorieën, maar ze stillen wel je trek.

2. Halvarine

Als je wat op je brood smeert, gebruik dan halvarine. Dat is minder vet dan margarine of roomboter.

3. Hartig beleg

Eet je vlees en kaas op je brood, kies dan voor mager. Gebraden kipfilet, rookvlees of filet americain bijvoorbeeld. En kies je voor kaas, neem dan 20+ of 30+ kaas of hüttenkäse.

4. Zoet beleg

Liever ook iets zoets op je brood, ook dat kan! Kies dan voor halvajam, appelstroop of honing in plaats van chocopasta of hagelslag. Een veel gezondere keuze.

5. Zuivel

Als je melk drinkt, drink dan magere of halfvolle melk. Of karnemelk. Eet je ook yoghurt of kwark, neem dan de magere.

6. Fruit en groente

Kom je niet aan 2 stuks fruit per dag? Neem er dan alvast 1 bij je ontbijt. Een banaan of appel bijvoorbeeld. Een glas vers sinaasappelsap kan natuurlijk ook. Met tomaat of komkommer erbij maak je helemaal een frisse start.

Bij het uitkiezen van je ontbijt moet je rekening houden met dat het (een beetje) goede koolhydraten (volkoren producten), veel eiwitten en een beetje vet bevat. Hierdoor houd je een lang verzadigd gevoel. Kies bijvoorbeeld voor een schaal magere yoghurt met fruit en ongezoete muesli of een volkoren boterham met roerei.

Sommige mensen willen té gezond doen en eten als ontbijt alleen een grote bak fruit. Fruit bevat veel fruitsuikers. Als je dit op een nuchtere maag zonder eiwit of iets anders eet schiet je bloedsuikerspiegel omhoog en die wil je nou juist stabiel houden. Eet je fruit het met een beetje yoghurt of eet ervoor  of erna een eitje en de suikers worden veel langzamer door je lichaam opgenomen.

Wat kies jij als ontbijt?

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software