Waarom houden we toch zo van de lente? -

Waarom houden we toch zo van de lente?

Home » Gezond Zelfvertrouwen » Waarom houden we toch zo van de lente?
Deel de vreugde!
  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De lente is in aantocht, het seizoen dat spontaan een glimlach bij iedereen op het gezicht tovert. Zijn het de zonnestralen, de warmte, de vrolijke kleuren? Waarom houden we toch zo van de lente en waarom kan het ieder jaar niet snel genoeg weer voorjaar worden?

Lentekriebels door de eerste zonnestralen

De zon zien en voelen na een koude, sombere en soms natte winter geeft ons de welbekende lentekriebels. Het stofje serotonine wordt door de zon aangemaakt en laat dit nu net hetzelfde stofje zijn dat je aanmaakt als je tot over je oren verliefd bent. Herken je het gevoel? Nu weet je hoe het komt dat de meeste onder ons in de lente goed gehumeurd zijn.

Pure warmte

Als de wolken plaatsmaken voor de zon voelen we weer pure warmte. Geen warmte van de verwarming, dikken jassen of verkregen door een dubbel dekbed, maar warmte van de zon. Winterkleding zoals laarzen, fleecetruien, handschoenen en mutsen worden vervangen door dunnere shirtjes, gympen, sandalen en zonder jas naar buiten. Daar houden we van!

Frisse geuren, kleuren & kwetterende vogels

Alles komt in de lente weer tot leven. Kleurrijke krokussen schieten uit de grond, gele katjes ontwaken, bloemetjes staan in bloei en de vrolijke tulpen zijn niet aan te slepen. ’s Morgens word je gewekt door het geluid van vrolijk fluitende vogeltjes. Een heerlijk begin van de dag. Van al die frisse geuren, vrolijke kleuren en kwetterende vogeltjes word je toch helemaal happy de peppy?

Eten in de buitenlucht

Zodra de temperaturen klimmen, krijgen de echte barbecue fans alweer de kriebels. Als het maar even kan, staan zij hun vlees buiten te grillen. Is het nog iets te koud om buiten te zitten? Dan kun je natuurlijk buiten barbecueën en je vlees binnen opeten. Ook picknicken is in de lente erg populair. Op een mooie voorjaarsdag gezellig met hele gezin op een kleedje picknicken in het park. Heerlijk toch?!

Chillen op het terras

Lekker chillen op een terrasje tijdens de eerste zonnige voorjaarsdagen is voor velen het ultieme lentegevoel. De aangename warme zonnestralen op je gezicht, terwijl je geniet van een wijntje, een ijskoud biertje of een heerlijke ijscoupe (alleen of in goed gezelschap) op een terrasje. Vraag jij je nu nog steeds af waarom we toch zo van de lente houden?

Een uurtje langer licht

En ineens is het ’s avonds weer een uurtje langer licht. De zomertijd maakt voor velen een wereld van verschil. Licht zorgt ervoor dat we beter in ons vel zitten. We hoeven niet meer in het aardedonker ons bed uit te rollen en kunnen ’s avonds nog even iets ondernemen (bijvoorbeeld een rondje lopen) zonder dat we ons moeten bewapenen met licht en reflectie. Doordat we meer buiten zijn, maken we ook meer vitamine D aan. We voelen ons hierdoor automatisch beter.

De lente is klimatologisch alweer even begonnen. En nu maar hopen dat we een heerlijk voorjaar krijgen. Waarom hou jij zo van de lente? Vertel het ons!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software