Fruit feiten; Hoe gezond is fruit? - Gezond Gewicht

Fruit feiten

Home » Gezond Eten » Fruit feiten
Fruit feiten
Deel de vreugde!
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Je mag altijd fruit eten, want het is gezond. Maar, ook met fruit geldt; eet het met mate. De reputatie van fruit is gedeeltelijk terecht, maar het is niet slim om de hele dag door bijvoorbeeld appels, bananen en druiven te eten. Fruit bevat namelijk ook calorieën. Wel is het absoluut een gezondere keuze dan het eten van een chocoladereep. Daar komt bij dat fruit ook gewoon erg lekker is en de verschillende vruchten ook zeker wel bijdragen aan het verliezen van overtollige kilo’s. Toch is er nog heel wat onduidelijk over fruit. Wat is waar en wat niet? We willen proberen deze onduidelijkheden weg te nemen door in ieder geval de feiten over fruit uit de doeken te doen.

Fruit stilt de trek

Feit is zeker dat fruit stevige trek stilt. Vrijwel alle fruitsoorten zijn namelijk uitgerust met vezels en vezels geven je, in tegenstelling tot vet eten, sneller een verzadigd gevoel. Heb je lekkere trek? Neem dan snel een appel, peer of een sinaasappel. Zorg dus altijd dat je fruit in huis hebt.

Fruit is gezond

Dat fruit gezond is, is absoluut een feit. Fruit zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en is daarnaast eveneens goed voor je weerstand. Een gezond lichaam is veel beter in staat om lichaamsvetreserves te verbranden en af te breken dan een ongezond lichaam. Beweeg je veel om af te vallen? Eet dan voor of na je training een stuk fruit. Vetopslag krijgt hierdoor minder kans, omdat je je lichaam hard aan het werk zet om deze energie te verbranden.

Fruit is een caloriearme keuze

Het is ook beslist een feit dat fruit een caloriearm alternatief is. Als je wat kilo’s kwijt wilt raken, is fruit een uitstekende keuze. Met het eten van bijvoorbeeld een appel, peer of banaan weet je namelijk zeker dat je een caloriearme keuze maakt. Andere ‘verstandige’ tussendoortjes zijn toch vaak calorierijker dan je denkt.

Fruit hydrateert

Ja, het is echt waar dat fruit je lichaam hydrateert. Het meeste fruit is namelijk uitgerust met meer dan 80% water. Het eten van een paar stukken fruit per dag is dus een ideale bron om je lichaam dagelijks te voorzien van het nodige vocht.

Fruit draagt bij aan een stabiel gewicht

Veel diëten leveren niet altijd alles wat je nodig hebt. Het is dan ook aan te raden om deze diëten niet continu te volgen. Ze zijn daarbij soms ook nog eens erg ingewikkeld, om over eenzijdigheid nog maar te zwijgen. Fruit daarentegen levert veel van wat je lichaam nodig heeft en bevat tevens weinig calorieën. Wanneer je dus één ongezonde gewoonte vervangt door een stuk fruit, heb je de eerste goede stap gezet!

Fruit eet lekker snel weg

Fruit is zo gemakkelijk om even snel tussendoor te eten. Het is een feit en een voordeel. Niets is makkelijker dan een kiwi door te snijden en vervolgens uit te lepelen of banaan te pellen en op te eten.

Al die overheerlijke peren, appels, druiven, aardbeien, bananen, sinaasappelen en andere fruitsoorten dragen bij aan een gezondere levensstijl. Bovendien ziet fruit er ook nog eens prachtig uit, ruikt het heerlijk en smaakt het lekker. Dat is zeker een feit!

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software