De gezonde ingrediënten van de herfst -

De gezonde ingrediënten van de herfst

Home » Gezond Eten » De gezonde ingrediënten van de herfst
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De herfst is weer in aantocht. Het seizoen waar veel mensen niet vrolijk van worden, omdat zij enkel aan herfststormen en regen denken. Spontaan krijgen zij heimwee naar de zomer en met tegenzin denken zij al vooruit aan de nog komende winterse, koudere dagen. Toch kunnen we je heel wat redenen geven om wel van de herfst te houden. Dit overgangsseizoen heeft namelijk, los van de kleurenpracht, heel wat gezonde ingrediënten voor je in petto.

Genieten van heerlijke en gezonde herfstgerechten

In de herfst kun je heerlijk genieten van verschillende soorten knollen, pompoenen en kolen. Met deze typische seizoensgroenten kun je alle kanten op. Pureer diverse groenten tot een soepje of maak een lekkere wokschotel. Vijgen, zoete aardappelen, appels, wortelen…allemaal rijk aan vitamines en vezels. Door van het seizoensaanbod te profiteren, maak je jouw lichaam weerbaarder tegen griep- en snotaanvallen. Er is bovendien keuze genoeg om te variëren.

De herfst zorgt voor extra beweging

De herfst is bij uitstek het seizoen voor boswandelingen. De prachtige kleuren zijn een lust voor het oog. Daarnaast kun je met het hele gezin gevallen blaadjes bij elkaar harken, kastanjes zoeken en herfsttafels maken. Perfecte activiteiten waarbij je tevens wat extra calorieën verbrandt. Tip: ga eens naar het bos als het net heeft geregend en geniet van de heerlijke, frisse geuren. Ook uitwaaien aan het strand is een echte aanrader in de herfst én goed voor je conditie.

Een uurtje langer slapen

Het duurt nog even, maar het laatste weekend van oktober mogen we weer een uurtje langer slapen. Dan springen we van de zomer- naar de wintertijd en hebben we gelijk een uur langer weekend. Uit onderzoek is gebleken dat een uurtje extra slaap wonderen doet voor oververmoeide mensen. Liefhebbers van slapen, komen in de herfst dus zeker aan hun trekken.

Genieten van de lekkerste najaarsdranken

Op een koude herfstavond gaat er niets boven een lekkere, grote mok thee. Oké, koffie en thee drinken we het hele jaar door, maar zodra het buiten kouder wordt, is de invloed van deze dranken het grootst. Ook warme chocomel doet vaak in het najaar al zijn intrede, maar je lekker opwarmen boven een dampende kop thee is het gezondst. Verschillende theesoorten, zoals zwarte en groene thee zijn rijk aan antioxidanten en vrij van calorieën. Ook warme appel cider is super gezond en lekker!

De herfst brengt routine

De komst van de herfst betekent voor velen ook de start van routine. Tijdens de vakantie hebben veel mensen toch een ander eet- en leefpatroon. Tegen het einde van de zomer zijn vakanties weer voorbij. Kinderen gaan naar school en het werk roept. Dit betekent dagelijks rond het hetzelfde uur opstaan en gaan slapen, eten met het hele gezin en bepaalde avonden sporten. Kortom, we komen weer in ons dagelijkse ritme. Goede keuzes maken in alle activiteiten die we aan onze routine vastleggen, kan goed voor de gezondheid zijn. Pas dus op voor té veel afspraken en activiteiten!

Nu je weet welke gezonde ingrediënten de herfst voor je in petto heeft, ga jij misschien ook meer van het najaar houden!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software