Kies bewust, geniet van wat je eet en eet niets wat je niet lust! -

Kies bewust, geniet van wat je eet en eet niets wat je niet lust!

Home » Gezond Eten » Kies bewust, geniet van wat je eet en eet niets wat je niet lust!
weerstand verhogen - Gezond en Gewicht
Deel de vreugde!
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bewust kiezen in de praktijk

Bewust, hét buzzword van 2015. Maar wat betekent dit nou voor jou en je wekelijkse boodschappen? Je kunt op zoveel manieren bewust boodschappen doen. Dus is het handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vindt.

Keurmerken

Er zijn honderd en één keurmerken. Het gros is onder te verdelen in drie groepen: duurzaamheidskeurmerken, zoals het ‘Fairtrade Max Havelaar’ keurmerk; gezondheidskeurmerken, het ‘Vinkje’ is de bekendste; en keurmerken waar wordt gekeken naar herkomst en kwaliteit, bijvoorbeeld ‘Erkend Streekproduct’. Bekijk eens rustig dit artikel (http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/keurmerken.aspx), leer de keurmerken kennen en bepaal waar jij je bewust van wilt zijn tijdens het wekelijkse bezoek aan de supermarkt. Ook kun je hier zien hoe de keurmerken eruit zien.

Je zult merken dat als je je met deze keurmerken bezig gaat houden dat je simpelweg meer knowhow krijgt over eten. En dat is leuk. In plaats van gedachteloos door die winkel te sjezen, bén je er nu echt.

Genieten

Dat je nu gaat genieten van boodschappen doen gaat wellicht wat ver. Maar het wordt wel iets interessanter. Het genieten begint natuurlijk pas echt als je die lekkere boodschappen in heerlijke huisgemaakte maaltijden omtovert. Trek dus deze lijn van bewustzijn door naar het koken én het eten. Dan zit je behoorlijk op de goeie weg.

Gedachteloos

Want, hoe vaak komt het wel niet voor dat je gedachteloos je eten weg zit te kauwen? Vaak terwijl je van alles en nog wat zit te regelen: kids te eten geven; de avond plannen; bijpraten met je partner; you name it. Stuk voor stuk belangrijk belangrijke zaken, alleen je vergeet vaak één ander cruciaal aspect: Jezelf en jouw relatie met eten. Dus, sta even stil, word bewust, geniet en eet lekker.

Lekker eten

Nog steeds wordt gezond eten niet altijd als lekker beschouwd. Het heeft gewoon een slecht imago. En, vaak is het ook onbekend terrein. Onze generatie is natuurlijk veel meer met gezondheid bezig dan die vóór ons. Dus het is niet zo gek dat we van huis uit een bepaalde set gerechten hebben meegekregen die niet altijd goed zijn voor de lijn. Maar, ik beloof je, er zijn voldoende heerlijke, gezonde gerechten om te maken. Download hier mijn gratis weekmenu boordevol inspiratie en let’s get cooking!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software