De grootste buikspier fabels -

De grootste buikspier fabels

Home » Gezond Bewegen » De grootste buikspier fabels
Deel de vreugde!
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Wie droomt er niet van een stel buikspieren van staal? Vrouwen zijn dolgelukkig met een strakke, platte buik, terwijl mannen weg kwijlen bij het idee dat ze na het doen van heel veel buikspieroefeningen over een ware sixpack zullen beschikken. Er bestaan heel wat misverstanden over buikspieren en buikvet. Hoogste tijd dus om de grootste buikvet- en buikspier fabels voor je op een rijtje te zetten.

Fabel 1) Buikspieroefeningen zorgen ervoor dat je buikspieren krijgt

We beginnen gelijk met de ergste fabel. Van het doen van buikspieroefeningen krijg je helemaal geen buikspieren, want je HEBT al buikspieren. Ze zitten alleen verstopt onder een vetlaag(je). Door het doen van buikspieroefeningen zal je vetlaag niet of minimaal verdwijnen. Je buikspieren zullen pas tevoorschijn komen als je gezonder gaat eten. Door voldoende te bewegen en gezond te eten, zal het vet op je buik verdwijnen. Door daarnaast buikspieroefeningen te doen, maak je je spieren sterker.

Fabel 2) Alleen buikvet verbranden

Veel mensen gaan sporten of aan de buikspieroefeningen met als reden dat zij alleen van hun buikvet afwillen. Het zou erg handig zijn als je zelf kan bepalen waar je wat vet weg wilt hebben en waar het mag blijven zitten. Plaatselijk vet verbranden is een grote fabel. Het is niet mogelijk om alleen je buikvet te verbranden, ook al ben je een goede fee. Ga je sporten, buikspieroefeningen doen en een gezond voedingspatroon creëren, dan zal je overal wat vet verliezen.

Fabel 3) Je komt sneller van je buikvet af door weinig te eten

Veel mensen storten zich op een streng dieet met het idee sneller van hun buikvet af te zijn. Niet doen, want het minimaliseren van je calorie-inname in combinatie met het doen van buikspieroefeningen en andere sporten is schadelijk voor je gezondheid. Je lichaam zal dan namelijk energie/eiwitten uit je spieren gaan halen, waardoor je getrainde spieren in je buik vervolgens worden afgebroken. Je sterke buikspieren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zonde toch?

Fabel 4) Je moet eindeloos veel buikspieroefeningen doen om buikspieren te kweken

Zoals gezegd leveren buikspieroefeningen alleen je geen wasbordje op. Maandenlang iedere dag 100 sit ups doen, is dus echt niet nodig. Je kunt beter een half uurtje joggen of spinnen, 8 tot 10 wat zware buikspieroefeningen doen en zorgen voor een gezond voedingspatroon. Je buikvetlaagje verdwijnt, je lichaamsspieren worden sterker en je buikspieren zichtbaar. Dat is drie vliegen in één klap.

Fabel 5) Alleen met een buikspierapparaat kun je je buikspieren goed trainen

Ook dit is een fabel. Een buikspierapparaat alleen zorgt niet voor een sixpack. Zelfs met een trilapparaat tril je je buikvet niet weg. Het kost je alleen maar onnodig veel geld, terwijl je met enkele oefeningen, voldoende beweging en gezonde voeding veel meer resultaat boekt

Het doen van buikspieroefeningen is dus niet belangrijk om je buikspieren zichtbaar te krijgen. Met het doen van buikspieroefeningen verklein je echter wel de kans op lage rugklachten en sterke buikspieren bieden je veel voordeel bij je dagelijkse bezigheden. Alles gaat een stuk gemakkelijker. Kortom, als jij denkt dat je na het lezen van de grootste buikspier fabels nooit meer buikspieroefeningen hoeft te doen, heb je het mis. Het is wel degelijk goed voor.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software