Ervaring van Anja bij Gezond en Gewicht -

Ervaring van Anja bij Gezond en Gewicht

Home » Klantervaringen bij Gezond en Gewicht » Ervaring van Anja bij Gezond en Gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ik heb zojuist het e-programma slank in 7 weken gevolgd en ik ben gemiddeld 1 kilo per week afgevallen. Ik heb geleerd dat afvallen niet betekend dat je op dieet bent, of dat je moet lijnen en afzien, of dat je je rot voelt omdat je bepaalde dingen niet meer ‘mag’ eten. Ik heb in de 7 weken geleerd dat eten, áltijd een eigen keuze is. Wat kies je op welk moment en waarvoor, of waarom doe je dat? Wat is aantrekkelijk om te eten en welk voedsel zal je een beter gevoel geven? (en bovendien; een beter figuur).

De emotie-eter

Als emotie-eter heb ik jarenlang de verkeerde keuzes gemaakt en zodoende een hoop overtollige kilo’s vergaard. Op een gegeven moment had ik het punt bereikt dat het me niet meer kon schelen of er nog een kilootje bij zat en at ik alles in mijn handbereik. Ik was immers tóch al te zwaar, een kilo meer of minder zie je toch niet meer! Het is al een opgeruimd huis; zolang het opgeruimd is, valt elk vuiltje op, zodra het een puinhoop is, zie je het niet meer als er een vuiltje bijkomt…

Maar wat voelde ik me ongelukkig met al die extra kilo’s! En het had effect op álles en iedereen in mijn omgeving. Toen ik na een paar lijnpogingen faalde en alleen maar meer in gewicht aankwam en hierdoor mezelf nog meer ging verafschuwen, werd het de hoogste tijd om het aan te gaan pakken! Met de gedachte ‘wie niet waagt, wie niet wint’ ben ik naar Gerdien van Gezond en Gewicht gestapt.
Gerdien heeft me overtuigd dat je het emotie-eten onder controle kunt krijgen. Met haar menu’s voelde ik me al na 2 dagen gezonder, fitter, energieker en slanker! En het kostte me verbazingwekkend weinig moeite om me aan de menu’s te houden. De eetbuien verdwenen bijna als sneeuw voor de zon! Ook in mijn drukke leven als werkende moeder waren de menu’s prima in te passen. Mijn gezin at gewoon mee! Ik met de keukenweegschaal op de tafel en zij zonder!

“Een komkommer snacken kan eigenlijk ook heel lekker zijn!”

Het nut van de gezonde menu’s

Een paar keer verviel ik tijdens die 7 weken terug in mijn oude eetpatroon en dat bleek uiteindelijk alleen maar een wijze les; want wat voelde ik me toen weer dik, futloos en ongezond! Een reden te meer om me vervolgens weer aan het menu te gaan houden! Dat is ook zo fijn van deze methode; het geeft je inzicht in wat je eet en wanneer en wat het met je doet en je kunt het na een terugval direct weer oppakken!

Het houvast van de menu’s en de momenten dat je alweer ‘moet’ eten, werd voor mij een moment van ik ‘mag’ alweer eten en dat gaf mij net zoveel plezier als voorheen mijn troost-eten! Ik ontdekte ook dat ik eigenlijk best nog weleens kon troost-eten, maar dit deed ik dan ook bewúst en dan het liefst met gezond voedsel. Dat was extra genieten! Een komkommer snacken kan eigenlijk ook heel lekker zijn! Ik merkte echter ook al snel dat ik dat troost-eten helemaal niet meer nodig had; dat ik nu pas écht geniet van wat ik tot me neem en de keuzes die ik maak. Ik proef het ook meer en prop niet meer van alles gedachteloos in mijn mond. Bovendien is een bijzondere gelegenheid waarop je wat meer en ongezonder eet, prima in te passen, de menu’s zijn een hele realistische afspiegeling van het normale leven, waar op z’n tijd gewoon echt wat lekkers bij hoort. Hierdoor is niets ‘verboden voedsel’ en dit maakt het uiteindelijk alleen maar makkelijker om vol te houden en zelfs om er vanaf te blijven. En Gezond en Gewicht  staat je 7 dagen per week bij met raad en daad.

De beloning!

Eigenlijk heeft alles te maken met goed voor jezelf zorgen! Als je goed voor jezelf zorgt, kun je jezelf ook troosten met hele andere dingen dan eten! Afgezien dat ik nu meer geniet van de gezonde eetmomenten, geniet ik nu ook veel meer van alles om mij heen. Ik ben me bewust geworden, dat als je goed in je vel zit (lees; je goed voor jezelf zorgt door de juiste voedingsstoffen tot je te nemen) je veel meer aankunt en je ook veel meer kunt genieten van andere dingen dan eten. Het leven bestaat uit zoveel meer dan eten! Na deze 7 weken beheerst het eten mijn hele leven niet meer en ik had nooit gedacht dat punt te kunnen bereiken, maar hoop het zeker vast te kunnen houden, met als extra beloning, het behalen van mijn streefgewicht!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Reacties

  1. Gerda Oost on 1 mei 2014 at 15:04 said:

    Nog geen antwoord, kan dit dieet ook voor fiabetes.?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software