Sporten in de winter; redenen & tips -

Sporten in de winter; redenen & tips

Home » Gezond Bewegen » Sporten in de winter; redenen & tips
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vind jij het ook zo lastig om jezelf in de winter te motiveren om te gaan sporten? Een warme kop thee en hangen op de bank met de verwarming aan is toch een stuk aantrekkelijker dan om buiten in het donker en in de kou een stukje te gaan sporten. Toch zorgt bewegen er ook in de winter voor dat je je fitter voelt. Je krijgt juist extra energie door te sporten. Wat is het geheim?

Routine is het geheim

Er zijn veel mensen die ook tijdens de winterperiode geen moeite hebben hun sport vol te houden. Het geheim is dat sporten bij deze personen een gewoonte is geworden. Het hoort erbij. Weer of geen weer, de sporttas wordt gepakt of de sportkleding wordt aangetrokken en ze gaan gewoon. Als deze sporters een paar keer zouden overslaan, raken zij juist uit hun ritme. Het is dus zaak te zorgen dat bewegen een onderdeel van je leefpatroon wordt, zodat het straks voor jou ook gewoon bij je hoort. Begin gerust met drie keer per week een minuut of twintig bewegen.

Motivatie creëren

Als je een doel hebt om te sporten, helpt dat vaak beter om het ook vol te houden. Redenen om te sporten kunnen zijn; meer bewegen, fitter worden en conditie opbouwen, afvallen, beter in je vel zitten en spieren kweken. Iedereen heeft vaak zijn eigen doel. Wanneer je dit doel voor ogen houdt, lukt het misschien beter om regelmaat te krijgen. Maar pas op, want er te lang over nadenken, zorgt er soms weer voor dat je toch niet gaat. Denk dus niet te lang na en doe het gewoon.

Om nog meer motivatie te creëren kun je bijvoorbeeld denken aan wat sporten met je doet. De energie die je krijgt, het fijne gevoel na het sporten en de stress die je afschudt. Richt je aandacht tijdens het sporten eens op je gezondheid. Je lichaam en geest genieten van dat wat je doet. Wees daarnaast trots op jezelf na het sporten. Heb je toch een keertje geen zin, probeer dan bewust te ervaren wat je voelt door niet te sporten. En natuurlijk is een keertje overslaan helemaal geen zonde!

Nog meer redenen om wel te gaan sporten in de winter

Wanneer je nog niet helemaal overtuigd bent van de intentie van sporten in de winter, ben je dat wellicht na het lezen van deze redenen wel.

Door in de winter gewoon te blijven bewegen, hoef jij straks een paar weken voordat de zomer begint niet te stressen. Jouw lichaam is dan al klaar voor de zomer!

Een half uurtje buiten sporten is goed voor je weerstand, in de winter helemaal. Hoe fitter je dus bent, hoe kleiner de kans op een verkoudheid of griepje.

Buiten sporten in de winter is vaak ook nog eens veel prettiger dan in de zomer. Je krijgt meer zuurstof binnen en loopt minder snel rood aan. Je verbrandt daarnaast extra calorieën, omdat je lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven.

En tot slot, ontspannen na inspanning zorgt in de meeste gevallen voor een goede nachtrust.

Sporten in de winter; je krijgt er zoveel voor terug!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software