Het is zomer; lekker buiten sporten -

Het is zomer; lekker buiten sporten

Home » Gezond Bewegen » Het is zomer; lekker buiten sporten
zwemmen - gezond en gewicht
Deel de vreugde!
  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ook tijdens de zomermaanden kun jij je sportieve prestaties gewoon voortzetten, maar dan buiten! Doorbreek je routine en verander eens van (sport)omgeving. De zomer is de ideale periode om aan lichaamsbeweging te doen. En zeg nou zelf, is het niet ietwat deprimerend als de zon buiten schijnt, om in een fitnesscentrum te sporten? Bovendien voorziet buitenlucht je lichaam en geest van verse zuurstof. Dus, deze zomer gaan we lekker in de open lucht of in het water bewegen. Doe je mee?

De traditionele sporten voor buiten

Om te beginnen zijn er heel wat traditionele sporten die je buiten kunt beoefenen. Een rondje hardlopen in het park, een stevige wandeling over het strand, je op de fiets in het zweet trappen door de duinen, zoeven met je skates over al die slingerende Hollandse dijken of gewoon wat baantjes trekken in het (buiten)zwembad. Liever wat rustiger aan? Wat dacht je van yoga in de buitenlucht?

Sportworkshops & outdoor events

Volg deze zomer eens een sportworkshop. Er worden tijdens de zomermaanden genoeg workshops en outdoor events georganiseerd door heel het land, dus vast ook bij jou in de buurt. Volg een bootcamp of verleg je grenzen tijdens een survival weekend. Neem deel aan een Bourgondische fietstocht of doe eens gek en volg met een groepje een workshop bodypercussion op het strand.

Bijzondere buitensporten voor de zomer

Wil je dit zomerseizoen eens afwijken van de standaard buitensporten? De leukste ‘bijzondere’ buitensporten hebben wij alvast voor je opgezocht. Stand up paddle, boerengolf en urban training lenen zich perfect voor zomerse temperaturen.

Stand up paddle

Stand up paddle is overgewaaid uit Hawaï en betekent in het Nederlands peddelsurfen. Staand op de surfplank glijd je over het water en beweeg je je voort met een peddel. Je kunt deze sport op vrijwel alle wateren beoefenen, zoals een kanaal, meer of op zee. Je hebt geen wind of golven nodig. Met stand up paddle verbeter je je evenwicht en train je je hele lichaam. Daarnaast geniet je van al het moois wat je tegenkomt tijdens het peddelen en ervaar je een vrij gevoel. Probeer het maar eens!

Boerengolf

Boerengolf is een variant op de traditionele golf. Je speelt echter bij boerengolf met een club met daaraan een kleine houten klomp en een grote bal. Niks perfect aangelegd golfterrein, maar een parcours in de wijde omgeving. Je loopt door het gras, langs akkers en door het weiland. Pas op voor koeienvlaaien, want je komt het allemaal tegen. Probeer in zo min mogelijk tijd en slagen de bal in de holen te krijgen. Een super leuke buitensport voor het hele gezin!

Urban training

Verleg deze zomer het fitnesscentrum naar buiten en voer je oefeningen uit met behulp van allerlei straatmeubilair. Dat is het idee achter urban training. Trek sprintjes tussen lantaarnpalen, maak je spieren los op een speelplaats en maak gebruik van een bankje om je op te drukken. Een roltrap of gewone trap leent zich prima voor een kwartiertje steppen. Gebruik je fantasie en creëer buiten je eigen gezondheidsparcours.

Nog andere leuke buitensport ideeën? Laat het ons weten. Veel sportplezier deze zomer!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software