Zomerfestivals en je gezondheid -

Zomerfestivals en je gezondheid

Home » Gezond Bewegen » Zomerfestivals en je gezondheid
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bij het aanbreken van het mooie weer barsten ook de zomerfestivals weer los. Voor muziekliefhebbers zijn deze festivals zo ongeveer het leukste wat er tijdens de zomermaanden bestaat. Helaas wordt de gezondheid nog wel eens vergeten te midden van al het muzieklawaai, de ongezonde voeding, het slaaptekort en de vaak twijfelachtige hygiëne. Maar….met onderstaande tips kun jij gezond en goed voorbereid je favoriete muziek gaan luisteren.

Tip 1) draag stevige schoenen

Je denkt wellicht niet direct aan het dragen van stevige schoenen als je zomerfestivals gaat bezoeken. De afstanden die je op een festival aflegt, moet je echter niet onderschatten. Zeker als je een meerdaags festival bezoekt. Vanaf de parking naar je camping, naar het festivalterrein en weer terug. Je bent al snel enkele kilometers aan de wandel. Blaren zijn dus met foute schoenen snel gekweekt.

Tip 2) Bescherm je tegen zon, regen en/of kou

De Hollandse zomers kunnen erg wispelturig zijn. Zo schijnt de zon en zo komen dreigende donderwolken dichterbij. Bescherm je tegen al deze weersomstandigheden. Dit betekent een petje en zonnebrandcrème voor de zon, een regenjas of (wegwerp) poncho tegen de regen en een sweater of vest voor de koudere avonden. Dit laatste is ook een goede bescherming tegen vervelende muggen.

Tip 3) Vergeet je oren niet

Naar een zomerfestival ga je meestal om naar muziek te luisteren. Maar, dit hoeft niet ten koste van alles te gaan. We hebben het over je oren. Je oren zijn erg kwetsbaar, hier dien je goed voor te zorgen om gehoorproblemen te voorkomen. Stop geen vreemde voorwerpen in je oor tegen geluidsoverlast, zoals wc papier, maar gebruik echte oordopjes. Vaak worden deze tijdens het festival gratis uitgedeeld. Maak hier gebruik van. Bescherm je oren en luister tegelijkertijd naar de muziek.

Tip 4) Drink voldoende water

Bij meerdaagse festivals loert uitdroging om de hoek, zeker na een paar dagen zon, alcohol en slaaptekort. Drink daarom voldoende water en wissel je biertje of wijntje eens af met water. Drink alcohol met mate voor je plezier en les je dorst vooral met water. Op veel festivals is het bovendien toegestaan om water mee te nemen in bijvoorbeeld een camelbak.

Tip 5) Wissel ongezonde snacks af met een lekkere, gezonde hap

Anno 2015 wordt het eten op festivals almaar beter. De hamburgers en pizzapunten zijn dan nog wel niet helemaal van het terrein verbannen, steeds meer festivalorganisaties ontdekken ook wat de toegevoegde waarde van een gezonde en toch lekkere hap kan zijn. Hier spelen keukens op wielen meer en meer op in. Je kunt dus tijdens je meerdaagse zomerfestival gerust een traditionele vette festivalhap afwisselen met Sushi of een bordje lamscurry met couscous.

Tip 6) Je eigen eerste hulptas & de Rode Kruishulppost

Tijdens ieder zomerfestival staan vele vrijwilligers van het Rode Kruis paraat om je te verzorgen en te helpen. Wil je echter niets van de optredens missen en lange rijen aan de hulppost vermijden? Met je eigen eerste hulp tasje voorzien van onder meer pleisters, pijnstillers, muggenzalf, een tekentang, diarreestoppers en eventueel ontsmettingsmiddel ben jij goed voorbereid!

Heb je zelf nog tips die kunnen bijdragen aan je gezondheid tijdens zomerfestivals? Deel ze met ons!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software