Hoe hou jij de drukke december maand ontspannen? 5 activiteiten om te ontstressen. -

Hoe hou jij de drukke december maand ontspannen? 5 activiteiten om te ontstressen.

Home » Gezond Bewegen » Hoe hou jij de drukke december maand ontspannen? 5 activiteiten om te ontstressen.
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

December, vaak een drukke maand. Sinterklaas ligt alweer ergens aan de Spaanse Costa te genieten. Maar hier heeft de kerstman zijn rendieren alweer van stal gehaald; kerstborrels links en rechts; en het einde van het jaar is in zicht. Kortom, hoop gezelligheid, maar weinig momenten van rust.
Om nou optimaal te genieten van deze drukke wintermaand hier een lijstje van mijn favoriete activiteiten.

Schaatskoorts

Ondanks dat het al tijden niet meer écht vriest en koud wordt in ons niet zo koude kikkerlandje zijn er duizend-en-één mogelijkheden om te gaan schaatsen. Uiteraard kun je je hélemaal uitleven op de reguliere kunstijsbanen die ’s winters open gaan. Maar, tegenwoordig hebben steeds meer dorpen en steden een eigen schaatsbaan ergens in het centrum. Dus, haal je schaatsen uit het vet, het is tijd om te shinen op het ijs!

Cross country wandelen

Ga lekker de wei in. Wat is er nou lekkerder dan het stadse even te laten voor wat het is? Kies voor een klompenpad. In Gelderland en Utrecht hebben boeren in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland allerlei wandelroutes uitgestippeld door weilanden en bossen. Snuif cultuur en natuur. Neem onderweg een bak koffie bij een boerderijwinkel. Of koop een pot huisgemaakte jam. Ontspan én steun zo ook Nederlandse boeren. Even helemaal weg. Check voor routes bij jou in de buurt www.klompenpaden.nl

Leg de winter vast

Hou je van fotografie én van de winter? Super! Ga lekker naar buiten en maak mooie kiekjes van het winter wonderland. Ben je nou niet zo’n hele ervaren fotograaf, geen nood. Het internet staat vol met natuurfotografie workshops. Zoek er eentje bij jou in de buurt en schiet je suf. Nu maar hopen dat er sneeuw valt!!

Lekker trappen

Niet zo van het wandelen? Pomp je banden op trap je tweewieler door Nederland. Rechtstreeks het bos in – lekker avontuurlijk – of fiets over de gebaande paden. Zin in iets gewaagder? Fiets ‘m de grotten in. Bijvoorbeeld de Merelgrotten in Limburg. Op je mountainbike het donker in, spannend! Wil jij grotbiken? Kijk op http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/rondleidingen/rondleiding.aspx?id=16

Nieuwjaarsduik

Al jaar en dag dé wijze om het oude jaar achter je te laten en fris – héél fris – het nieuwe jaar in te luiden. Dus voor de echte koukleumen die het jaar direct met een persoonlijke overwinning willen beginnen, schrijf je in voor de nieuwjaarsduik op 1 januari. Check https://www.unox.nl/nl/event/nieuwjaarsduik

Ik ben benieuwd wat jij allemaal gaat doen deze winter. Maak een ludieke foto van jouw favoriete winteractiviteit en deel die op mijn Facebookpagina!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software