Weg met die zwangerschapskilo's -

Weg met die zwangerschapskilo’s

Home » Gezond Lichaam » Weg met die zwangerschapskilo’s
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Er gebeurt van alles met je lichaam tijdens je zwangerschap. Je buik groeit, je heupen worden breder, je borsten groter, je haar lijkt sneller te groeien en er ontstaan oneffenheden op je huid. Daarnaast kom je natuurlijk flink aan, doordat je baby groeit. Na de bevalling ben je een groot gedeelte van dat gewicht al snel weer kwijt. Voor het verliezen van die laatste zwangerschapskilo’s, veroorzaakt door vetopslag tijdens je zwangerschap, moeten de meeste vrouwen toch heel wat moeite doen.

Ben jij net bevallen? Allereerst van harte gefeliciteerd en geniet van je kraamtijd. Wanneer de eerste roze wolk weg is gewaaid, is het tijd om aan jezelf en lichaam te gaan denken. Lees daarom snel verder en zeg maar dag tegen die laatste zwangerschapskilo’s.

Waar komen die extra kilo’s tijdens je zwangerschap vandaan?

Die extra kilo’s die je aankomt tijdens je zwangerschap worden veroorzaakt door je hormonen die een vetreserve aanleggen. Deze extra vetopslag is heel normaal en is bedoeld voor het geven van borstvoeding na de geboorte. Het is dus niet verstandig om tijdens je zwangerschap of net na de geboorte te gaan lijnen, omdat je kindje dan niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is wel belangrijk om gezond te eten, zodat je baby zich goed ontwikkeld. Bovendien slaat je lichaam dan niet meer vet op dan nodig is, waardoor je minder kilo’s hoeft te elimineren na je zwangerschap.

Begin langzaam en stel niet te hoge eisen

Zorg na de bevalling een aantal maanden goed voor je lichaam, zonder een zwaar dieet te volgen. Het lijkt misschien logisch te gaan diĆ«ten om die extra kilo’s te lozen, maar vergeet niet dat je lichaam tijdens je zwangerschap een immense transformatie heeft ondergaan en je eerst nog een tijdje moet ontzwangeren. Vervang snacks door fruit, een salade, yoghurt met ontbijtgranen of volkorenbrood met kipfilet en drink voldoende water. Ook bewegen is goed, maar met alles geldt: Begin langzaam en stel realistische doelen, want bij te hoge verwachtingen zul je al snel gefrustreerd raken.

Weg met zwangerschapskilo’s door bewegen en sporten

Bewegen is natuurlijk altijd goed, of je nu zwanger bent geweest of niet. Om van je overtollige zwangerschapskilo’s af te komen in de periode na de bevalling is wandelen ( met je kindje) een perfecte manier om wat extra calorietjes te verbranden. Bovendien kun je hierdoor ook je spieren weer meer verstevigen, want door je zwangerschap is niet alleen je conditie afgenomen, ook spierweefsel ben je kwijtgeraakt. Zwemmen is eveneens gezond, geeft energie en pakt je zwangerschapskilo’s aan.

Na een maand of drie, vier na de bevalling mag je weer fanatiek sporten, mits er geen complicaties zijn. Je kunt dan de probleemzones, zoals de buik en heupen aanpakken en weer voorzichtig starten met bijvoorbeeld hardlopen.

Vergeet niet: ‘9 maanden op en 9 maanden af’

De uitspraak: 9 maanden op en 9 maanden af, heb je vast wel eens gehoord. Het verstandig om deze uitspraak in acht te nemen om je zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Je bent tenslotte wel 40 weken zwanger geweest. Om je oude figuur weer terug te krijgen, mag je dus gerust 40 weken uittrekken.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software