Gezond en fit tijdens de wintersport. Hoe bereid jij je voor? -

Gezond en fit tijdens de wintersport. Hoe bereid jij je voor?

Home » Gezond Bewegen » Gezond en fit tijdens de wintersport. Hoe bereid jij je voor?
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Favoriete wintersportlanden

Welbekende bestemmingen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië worden jaarlijks met hordes wintersporters overspoeld. Maar oorden in Tsjechië, Bulgarije, Polen en Slowakije winnen aan populariteit. Dit jaar zullen bijna een miljoen Nederlanders hun ski’s weer uit het vet halen. In de auto stappen. En naar hun favoriete winterbestemming karren.

Zwarte zaterdag

Maandenlang wordt er gediscussieerd en gepland. Wat is de beste dag om de overtocht te maken? Rijden we in een stuk door? Overnachten we onderweg? Kunnen we niet op donderdag gaan? Alle opties worden overwogen om die zwarte zaterdag te omzeilen. Er is namelijk geen slechtere manier om je vakantie te beginnen dan in de file.

Fysieke voorbereiding

Wanneer je dan eindelijk op plaats van bestemming bent wil je maar één ding: die pistes op. Lekker tekeer gaan. Maar uiteraard heb je de volgende ochtend flinke spierpijn. Elk jaar weer. Hoe voorkom je dat nou?

Een goed idee is het om niet helemaal ongetraind die witte bergen te willen bedwingen. Als je bij een sportschool zit, vraag je begeleider wat voor jou de beste workout is om je voor te bereiden. Ben je geen lid van de gym, geen probleem. Train twee maanden voordat je die pistes te grazen neemt je benen, buik, rug en uithoudingsvermogen. Op gezond gewicht!

Eten op wintersport

Maar vergis je niet, juist omdat je lichaam zoveel calorieën verbrand heb je ook meer brandstof nodig. En, eten is brandstof. Dus goed eten. Juist op wintersport is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Leg een goeie basis voor een dag vol inspanning met bijvoorbeeld gekookte eitjes en Kaiser broodjes. Tank bij tijdens de lunch. Mijn favo lunch hoog in de bergen is spaghetti bolognese. Maar zo’n Oostenrijkse pannenkoek vind ik ook lekker.
Lang verhaal kort: bereid je lichaam goed voor; stress niet te veel over de reis ernaartoe; eet lekker en bewust; geniet met volle teugen; en post een leuke foto van jou in de bergen op onze Facebook pagina!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software