Fietsen is Gezond en Goed om af te vallen - Gezond en Gewicht

Redenen om te fietsen

Home » Gezond Bewegen » Redenen om te fietsen
fietsen gezond en gewicht
Deel de vreugde!
  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nederland is een echt fietsland, dat is wereldwijd bekend. Vrijwel iedereen heeft een fiets, maar niet iedereen gebruikt deze ook daadwerkelijk. Eeuwig zonde als je bedenkt dat Nederland meer dan 22.000 kilometer aan fietspaden telt waar je heel wat fietsuurtjes op door kunt brengen. En dat fietsen goed voor je is, hoeven we je ook niet meer te vertellen.

Toch kiezen nog steeds heel veel mensen liever voor een ander vervoermiddel, zoals de auto en bus. Veel gehoorde excuses zijn dat het niet zo lekker is om kletsnat op school of het werk aan te komen en dat tegenwind nogal eens zorgt voor klotsende oksels, om over een niet zo fris ruikende lichaamsgeur nog maar te zwijgen. Daar zit natuurlijk wat in, maar geloof ons maar als we zeggen dat het echt niet altijd regent en stormt in ons land. Neigt dit dan toch niet meer naar gemakzucht? Ook al zit het weer mee, we grijpen met z’n allen toch sneller naar de auto als naar de fiets.

Daarom in dit artikel enkele redenen om je te overtuigen voortaan wat vaker de fiets te pakken.

Fietsen is gezond

Oké, toch nog maar even aanhalen dat fietsen super gezond voor je is. Als je dagelijks fietst, krijg je meer energie en je bouwt een goede conditie op. Je hoeft dus niet meer naar de sportschool. Bovendien stimuleert fietsen de geest. Door de energie in je trappen te stoppen, gaan je hersenen op volle toeren draaien waardoor je je na afloop een stuk opgewekter voelt.

Fietsen is een stuk goedkoper dan rondrijden met de auto
Stijgende brandstofprijzen, duurder wordende verzekeringen, onderhoud…we hoeven je niet te vertellen dat autorijden kostbaar is. Aan een fiets heb je amper kosten, hooguit eens een nieuwe band of een onderhoudsbeurtje. De brandstof lever je immers zelf waardoor fietsen vrijwel gratis is.

De fiets is een snel vervoermiddel

De fiets is vooral in de stad het snelste vervoermiddel. Ook kleinere afstanden zijn vaak op de fiets sneller af te leggen dan met de auto. Je hoeft niet op drukke momenten achter een stoet auto’s aan te sluiten en je hoeft nooit meer te zoeken naar een parkeerplek. Je hoeft je niet meer te ergeren als je bus weer eens niet komt opdagen, want met je fiets ben je totaal onafhankelijk van je omgeving.

Fietsen rekent af met stress

Doordat je niet hoeft te zoeken naar een parkeerplaats en omdat er geen tijd meer verloren gaat door files, ben je ook minder gestrest. Bovendien kun je flink doortrappen en zo al je frustraties eruit fietsen, bijvoorbeeld als je een enorme baaldag hebt gehad thuis of op je werk.

Fietsen is goed voor het milieu

De fiets behoort samen met de step en natuurlijk onze benenwagen tot de milieuvriendelijkste vervoersmiddelen. Wanneer je dus wat vaker de fiets pakt en daardoor de auto laat staan, ben je niet alleen goed bezig, je draagt tevens een steentje bij aan een gezonde leefomgeving.

“En last but not least, fietsen is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk en gezellig om te doen!”

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software