Valentijnsdag! Heeft jouw relatie invloed op je gewicht? -

Valentijnsdag! Heeft jouw relatie invloed op je gewicht?

Home » Gezonde Lifestyle » Valentijnsdag! Heeft jouw relatie invloed op je gewicht?
Deel de vreugde!
  • 27
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

We worden zwaarder tijdens een relatie!
Met het oog op Valentijnsdag ben ik een op zoek gegaan naar verbanden tussen relaties en gewicht. Wat blijkt! We komen gemiddeld 13 kg aan tijdens ons huwelijk!

Het gewicht van een vrouw hangt voor een groot deel af van het geluk in haar relatie. Uit een  onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw in verschillende cruciale levensfasen in gewicht bijkomen of afvallen. Tussen de ontmoeting met je man en de middelbare leeftijd kom je gemiddeld 13 kg aan! Bijna de helft van de vrouwen (47%) wordt zwaarder in een gelukkige relatie. Een man is slechter voor de lijn dan stoppen met roken of een kind krijgen. In een gelukkige relatie is het eenvoudiger om je te ontspannen. Een avondje sportschool worden door koppels liever ingeruild voor een avondje bankhangen met een afhaalmaaltijd.


Een relatie heeft ook voordelen!
Goed, ik had al een vermoeden dat dit soort informatie te vinden zou zijn op het internet! En ik had gelijk! Aangezien ik liever kijk naar de positieve dingen in het leven voor jou ook even op een rijtje waarom een relatie juist goed zou zijn!

Vier voordelen van zoenen:

Voordeel 1: Minder stress en een gevoel van euforie
In je lippen en tong zitten veel zenuwen die gevoelig zijn voor aanraking en temperatuur. Door het zoenen sturen deze zenuwen informatie door naar het brein. Hierbij komen de stoffen endorfine en dopamine vrij, die zorgen voor een gevoel van geluk, euforie en genot.

Voordeel 2: Gaat tandbederf tegen
Al dat speeksel dat je uitwisselt tijdens het zoenen lijkt een onsmakelijk maar onoverkomelijk leed. Gelukkig is het goed voor je tanden. Door de extra speekselaanmaak spoel je bacteriën weg. Dat helpt tegen tandbederf

Voordeel 3: Strakke huid
Tijdens het zoenen train je maar liefst 34 aangezichtsspieren.  Goed voor een strakke huid dus!

Voordeel 4: Calorieën verbranden
Met zoenen verbrand je meer calorieën per minuut dan met wandelen. Tijdens een passionele zoen verbrand je ongeveer 6,4 calorieën per minuut. Met een minuut wandelen verbrand je ongeveer 4 kilocalorieën.

Fijne Valentijn!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Reacties gesloten.

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software