Leuke en sportieve doetips in de herfst -

Leuke en sportieve doetips in de herfst

Home » Gezond Bewegen » Leuke en sportieve doetips in de herfst
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De bomen verliezen hun bladeren, de dagen worden korter, de temperatuur daalt en de winterkleding komt weer voor de dag, de herfst is in het land! Misschien lijkt de herfst niet echt een feest, toch is dit een heerlijk seizoen. De herfst is bij uitstek het seizoen om lekker naar buiten te gaan. Het soms onstuimige en wispelturige weer geeft dit seizoen juist een extra beleving. Trotseer wind en regen, waai lekker uit, haal een frisse neus en geniet van typische herfstverschijnselen, zoals gekleurde bladeren, mooie paddenstoelen en de intense herfstgeuren. Er zijn tal van leuke dingen die je kunt doen. De meest leuke en sportieve doetips in de herfst lees je hier.

Herfstwandelingen maken

Tijdens de herfst is de natuur prachtig om te zien. Nederland heeft schitterende bossen en stukjes verborgen natuur. Hoogste tijd dus om op ontdekking te gaan. Geniet tijdens je wandeling van de kleurenpracht, heerlijke geuren en al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Bladeren zoeken en drogen

Met het hele gezin naar het bos om mooie bladeren te verzamelen. Zoek zoveel mogelijk verschillende kleuren. Geef je kind zelf een tas om allerlei herfstbladeren bij elkaar te sprokkelen. Eenmaal thuis droog je ze tussen enkele dikken boeken en kun je er een leuke collage mee maken.

Knutselen met kastanjes

Wie aan de herfst denkt, denkt aan kastanjes. Er zijn twee soorten kastanjes, de tamme en wilde. De tamme kastanjes herken je aan het pluizige puntje. In de doppen met de lange stekels, die uit de bomen vallen, bevinden zich de vruchten van de tamme kastanjes. Je kunt deze schillen en opeten.

Op zoek naar paddenstoelen

In de herfst staat het bos vol met prachtige paddenstoelen. Niet alle paddenstoelen mag je echter zomaar plukken en zeker niet alle paddenstoelen zijn geschikt om te eten. Veel leuker is het dus om er een spelletje van te maken. Neem je fototoestel mee en leg de mooiste paddenstoelen vast.

Een herfsttafel maken

Natuurlijk mag het maken van een herfsttafel niet ontbreken. Het bos ligt vol met materialen die je hiervoor kunt gebruiken. Verzamel beukennootjes, eikels, blaadjes, kastanjes en alles wat je mee mag nemen uit de natuur. Laat het thuis drogen en maak er vervolgens een mooie herfsttafel van.

Stampen & spetteren

Regent het pijpenstelen of heeft het hard geregend? Trek de regenjassen en -laarzen maar aan. Wat is er nou leuker voor een kind dan lekker stampen en spetteren in de plassen. Na afloop lekker met z’n allen genieten van warme chocomel, terwijl de wasmachine de kleding weer schoon wast.

Spelletjes spelen in het bos

In het bos kun je tijdens de herfst tal van leuke spelletjes spelen. Organiseer een speurtocht, spot wilde dieren in het bos, verzamel bosvoorwerpen en speel memory of bouw bijvoorbeeld een boomhut, maar pas wel op dat je de natuur niet beschadigt.

Een workout in de buitenlucht

Het lijkt wellicht niet ideaal nu het vaker slecht weer is, maar buiten sporten in de herfst geeft je echt een boost. Doe eens een workout in het bos of op het strand. Voel de frisse wind in je gezicht en geniet van al het moois om je heen. Kom op, ga lekker naar buiten. Frisse lucht is super gezond.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software