Bootcamp hype in Nederland! Iets voor jou? Gezond en Gewicht

Bootcamp hype in Nederland! Iets voor jou?

Home » Gezond Bewegen » Bootcamp hype in Nederland! Iets voor jou?
Deel de vreugde!
  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bootcamp is dé sporttrend van dit moment. Breekt het zweet je spontaan uit alleen al bij het horen van deze term? Veel mensen denken nog steeds dat bootcamp alleen voor echte fanatiekelingen is die zich graag een uur lang buiten laten afbeulen door een trainer. Natuurlijk is dat mogelijk, maar ook voor startende sporters is deze vorm van training uitermate geschikt. Er zijn veel clubs die zelfs Bootcamp voor beginners geven, zodat je in je eigen tempo je kracht en conditie op kunt bouwen.

Bootcamp is dus voor iedereen die graag in een uitdagende omgeving in de buitenlucht actief wil bewegen en sporten. Dus of je nu man of vrouw bent, jong of iets ouder, tijdens een training bootcamp word je positief geprikkeld om het optimale uit jezelf te halen.

Bootcamp in het kort

Tijdens een bootcamp training bouw je in groepsverband én in de buitenlucht kracht, conditie, explosiviteit en souplesse op, onder begeleiding van een trainer. De trainingen bestaan onder andere uit fitnessoefeningen, hardlopen en intervaloefeningen in de natuur. Je maakt niet alleen gebruik van je eigen lichaamsgewicht, want ook de omgeving wordt volledig benut. Zo worden bijvoorbeeld de bankjes in het park, brughellingen, traptreden, autobanden, hekjes en het mulle zand regelmatig ingezet bij de training, evenals materialen zoals touwen en kattebells. Het is een complete workout die je in een uitdagende omgeving strak, sterk, energiek en slank laat voelen. En, het mooie is dat je in je eigen tempo mee kunt doen. Niets moet, maar alles mag!

Aan de slag met je gezonde lichaam

Alle delen van je lichaam komen tijdens Bootcamp wel aan de beurt. Net als bij iedere training, geldt ook hier een goede warming-up. Deze bestaat meestal uit wat oefeningen voor armen, benen en buik en wat rondjes rennen. Ook aan bod komen doorgaans de sit ups, het opdrukken, de buikspieroefeningen met tussendoor sprintjes trekken, touwspringen, traprennen en tikspellen. Alle oefeningen zijn aan jouw fitheidsniveau aanpasbaar. Bootcamp wordt op deze manier een leuke en afwisselende training. Omdat je alles maar kort doet, is het dus voor iedereen goed vol te houden. Bovendien is niet één bootcamp training hetzelfde. Dat maakt deze vorm van sporten des te leuker en afwisselender. Daarnaast ben je natuurlijk ook nooit alleen.

Groepsmotivatie en persoonlijke aandacht

Actief sporten in de buitenlucht, bewegen in een uitdagende omgeving, fit en soepel worden en/of blijven, afwisselende trainingen op je eigen niveau, je kracht en conditie verbeteren en sporten met plezier, dat zijn de belangrijkste en meest gehoorde ingrediënten voor een bootcamp training. Daarnaast profiteer je tevens van de voordelen van een personal training, omdat er altijd voldoende ruimte is tijdens een training voor instructies en persoonlijke aandacht. Ervaren trainers stimuleren je positief terwijl de groep waarmee je traint je motiveert.

Bootcamp is ook ideaal voor mensen die eens iets anders willen dan de bekende sportschool, maar wel dit soort sporttraining willen blijven doen. Wil je uitvinden of bootcamp iets voor jou is? Vrijwel alle bootcampclubs en trainers bieden een gratis bootcamp proefles aan. Probeer het eens en wie weet is bootcamp echt iets voor jou!

Bootcamp jij al en is het wat voor je? Geef een reactie op dit artikel!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software