Bewegen zonder na te denken -

Bewegen zonder na te denken

Home » Gezond Bewegen » Bewegen zonder na te denken
Deel de vreugde!
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dagelijks voldoende bewegen; iedereen weet dat het goed is, maar de uitvoering laat nog al eens te wensen over. Het idee om drie keer per week in een sportschool door te brengen of wekelijks een paar keer de hardloopschoenen aan te trekken, klinkt voor velen al erg vermoeiend. Als dit voor jou ook geldt, hebben we goed nieuws. De volgende tips en ideeën zorgen er namelijk voor dat je onbewust beweegt. Zonder na te denken, kom je dan toch aan dat dagelijkse half uurtje bewegen.

Verbrand calorieën met schoonmaken

Schoonmaken is nou wellicht niet het eerste dat in je opkomt. Maar als we je vertellen dat je met deze bezigheid aardig wat calorieën kunt verbranden, krijg je wellicht spontaan zin om in actie te komen. Tijdens het stofzuigen beweeg je bijvoorbeeld zowel met je armen als met je benen. Gebruik je krachten tijdens het verplaatsen van meubels. Train je spieren tijdens het lappen van de ramen. Het dragen van emmers water, zemen boven je eigen lengte, ja hier kweek je aardig wat spieren mee. Zet tijdens het schoonmaken een gezellig muziekje op en dans tussendoor lekker mee.

Haal een frisse neus

Er zijn tevens veel kleine tips die ervoor zorgen dat je dagelijks aan je half uurtje beweging komt. Oké, niet helemaal bewegen zonder na te denken, maar wel eenvoudig en makkelijk in je drukke schema in te passen. Pak bijvoorbeeld eens wat vaker de fiets. Ga op de fiets naar je werk of het station en als dit niet mogelijk is, doe dan dat ene boodschapje met de fiets. Ga je met de bus? Stap een halte eerder uit. Werk je binnen? Wandel dan een rondje in de pauze en probeer je collega’s mee te slepen. Wel zo gezellig! Bovendien geeft een frisse neus je weer een hoop nieuwe energie.

Lekker shoppen: leuk & gezond

Houd jij van shoppen? Plan dan eens een shopmiddagje in. En niet online, maar gewoon gezellig in de stad. Misschien moet je wel eerst op de fiets om in de stad te komen? Vervolgens wandel je winkel in, winkel uit, op zoek naar dat ene leuke truitje. Slenteren door al die lange winkelstraten is niet alleen leuk, je beweegt ook nog eens lekker. Voordat je het weet, heb je namelijk al heel wat calorieën verbrand. Dus, is het tijd voor nieuwe kleren of heb je binnenkort een verjaardag? Shoppen is gezond! Extra tip: pak de trap in plaats van de roltrap.

Kies voor leuke buitenactiviteiten

Bewegen zonder na te denken wordt ook steeds gemakkelijker als je iets doet wat je ook echt leuk vindt. Kies daarom een activiteit, het liefst in de buitenlucht, dat echt bij je past. Iets dat je leuk vindt om te doen en je niet verplicht om dagelijks en/of wekelijks te doen, want als het moeten wordt, is de kans groot dat je snel weer afhaakt. Ga bijvoorbeeld rolschaatsen met je buurmeisje, een potje voetballen met je neefje of met je oma jeu-de-boulen.

Heb jij nog leuke tips en ideeën om te bewegen zonder (te veel) na te denken? Deel ze met ons!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software