Slank en fit op het strand -

Slank en fit op het strand

Home » Gezond Lichaam » Slank en fit op het strand
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien en de zomer komt steeds dichterbij. Met de naderende zomer komt ook het moment naderbij dat we weer massaal in onze zomerkleding, zwembroek en bikini gaan. Een slikmomentje voor velen, want oei, naast die witte huid zijn er ook nog een paar van die overtollige kilootjes die we liever kwijt dan rijk zijn. Streng diëten lijkt wellicht de enige oplossing, maar echt verstandig en gezond is het niet. Je kunt veel beter op een leuke, lekkere en gezonde manier aan je gezondheid werken, zodat je straks slank en fit op het strand zit!

Eet gevarieerd en sla je ontbijt niet over

Eet niet te veel, niet te vet en vooral gevarieerd. Verse groente, volkorenbrood en verse vis zijn enkele voorbeelden van producten die boordevol vitaminen, mineralen en vezels zitten. Deze etenswaren vullen goed, zodat je er minder van eet. Daarnaast stillen ze je hongergevoel, waardoor je minder snel naar ongezonde tussendoortjes zal hunkeren. Zorg ook dat je iedere dag begint met een goed ontbijt. Hierdoor wordt je verbranding na een ontspannen nachtrust weer op gang gebracht. Eet een vezelrijk ontbijt, bijvoorbeeld magere kwark met fruit of volkorenbrood en jij ligt straks slank en fit op het strand.

Drink veel water en kies voor gezonde tussendoortjes

Water zuivert je lichaam. Drink dagelijks veel water of (groene) thee. Als tussendoortje kun je kiezen voor een stuk fruit. Zomerfruit is weer in aantocht en zit bovendien boordevol vitaminen en mineralen. Een stuk meloen, een nectarine of een portie bessen, frambozen of aardbeien, er zit vast wel iets bij wat je lekker vindt. Deze fruitsoorten bevatten weinig calorieën en stillen ook nog eens je trek in zoet. Ook een frisse salade of heerlijke smoothie zijn verantwoorde vitaminebommetjes.

Kom in beweging

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar dagelijks bewegen helpt je zeker slank en fit op het strand te verschijnen. Trek je schoenen aan en maak een mooie wandeling of stap eens wat vaker op de fiets. Neem je neefje mee naar het zwembad of strik je vriendinnen voor een bootcamp. Je verbrand niet alleen calorieën, je wordt ook nog eens lekker fit. Zonlicht heeft bovendien een positief effect op je gezondheid, omdat je huid vitamine D aanmaakt en daarnaast wordt je stemming door de zon verbeterd. En, als je straks slank en fit op het strand aankomt, heb jij alvast een lekker kleurtje.

Slank en fit op het strand

Zodra het dan ‘eindelijk’ strandtijd is, wil je natuurlijk je gezonde leefstijl wel een beetje vasthouden. Je kunt kiezen voor een vette hap, maar verstandiger is het om je eigen boterhammen in een kleine koeltas mee te nemen. Als slim tussendoortje kun je wat plakjes ontbijtkoek, eierkoeken, komkommer of fruit meenemen. Vergeet ook niet veel water te drinken. Het voorkomt dat je uitdroogt én dat je naar de frisdrank of cocktails grijpt, alhoewel eentje natuurlijk best mag. Datzelfde geldt voor ijs..het hoort er gewoon bij als je naar het strand gaat. Geniet bij voorkeur van water- of sorbetijs en ga tussendoor lekker zwemmen of wandelen, zodat je slank en fit op strand blijft!

Laat de zomer maar komen!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software