Bewegen in de wintermaanden! Muts op en gaan :) -

Bewegen in de wintermaanden! Muts op en gaan :)

Home » Gezond Bewegen » Bewegen in de wintermaanden! Muts op en gaan :)
Deel de vreugde!
  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Vind jij het ook zo lastig om jezelf in de winter te motiveren om te gaan sporten? Een warme kop thee en hangen op de bank met de verwarming aan is toch een stuk aantrekkelijker dan om buiten in het donker en in de kou een stukje te gaan sporten. Je hoeft niet perse te sporten, bewegen is ook al heel gezond.  Bewegen zorgt er ook in de winter voor dat je je fitter voelt. Je krijgt juist extra energie door te bewegen. Wat is het geheim?

Routine is het geheim

Er zijn veel mensen die ook tijdens de winterperiode geen moeite hebben hun activiteit vol te houden. Het geheim is dat sporten/bewegen bij deze personen een gewoonte is geworden. Het hoort erbij. Weer of geen weer,  ze gaan gewoon. Als deze mensen een paar keer zouden overslaan, raken zij juist uit hun ritme. Het is dus zaak te zorgen dat bewegen of sporten een onderdeel van je leefpatroon wordt, zodat het straks voor jou ook gewoon bij je hoort. Begin gerust met drie keer per week een minuut of twintig bewegen.

Motivatie creëren

Als je een doel hebt om te bewegen, helpt dat vaak beter om het ook vol te houden. Redenen om te bewegen kunnen zijn; meer bewegen, fitter worden en conditie opbouwen, afvallen, beter in je vel zitten en spieren kweken. Iedereen heeft vaak zijn eigen doel. Wanneer je dit doel voor ogen houdt, lukt het misschien beter om regelmaat te krijgen. Maar pas op, want er te lang over nadenken, zorgt er soms weer voor dat je toch niet gaat. Denk dus niet te lang na en doe het gewoon.

Om nog meer motivatie te creëren kun je bijvoorbeeld denken aan wat bewegen met je doet. De energie die je krijgt, het fijne gevoel na het bewegen en de stress die je afschudt. Richt je aandacht tijdens het bewegen eens op je gezondheid. Je lichaam en geest genieten van dat wat je doet. Wees daarnaast trots op jezelf na je inspanning. Heb je toch een keertje geen zin, probeer dan bewust te ervaren wat je voelt door niet te gaan. En natuurlijk is een keertje overslaan helemaal geen zonde!

Nog meer redenen om wel te gaan bewegen in de winter

Wanneer je nog niet helemaal overtuigd bent van de intentie van bewegen in de winter, ben je dat wellicht na het lezen van deze redenen wel.

Door in de winter gewoon te blijven bewegen, hoef jij straks een paar weken voordat de zomer begint niet te stressen. Jouw lichaam is dan al klaar voor de zomer!

Een half uurtje buiten bewegen is goed voor je weerstand, in de winter helemaal. Hoe fitter je dus bent, hoe kleiner de kans op een verkoudheid of griepje.

Buiten bewegen in de winter is vaak ook nog eens veel prettiger dan in de zomer. Je krijgt meer zuurstof binnen en loopt minder snel rood aan. Je verbrandt daarnaast extra calorieën, omdat je lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven.

En tot slot, ontspannen na inspanning zorgt in de meeste gevallen voor een goede nachtrust. Ik sport momenteel niet door mijn zwangerschap maar ik wandel des te meer! Ook gezond!

Bewegen in de winter; je krijgt er zoveel voor terug!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software