Balansdag voor een gezond en slank evenwicht - Gezond en Gewicht

Balansdag voor een gezond en slank evenwicht

Home » Gezond Gewicht » Balansdag voor een gezond en slank evenwicht
Deel de vreugde!
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

We kennen ze allemaal… Van die dagen dat je gezellig bezoek krijgt of een dagje weg gaat met een vriendin. Koffie met gebak, ’s avonds lekker uit eten (met voorgerecht, hoofdgerecht én toetje), wijntje erbij. Eén en al gezelligheid, maar hierdoor wel een dag dat je extra calorieën binnenkrijgt. Om te voorkomen dat je aankomt, kan een balansdag uitkomst bieden.

Hoe werkt dat zo’n balansdag?

Onthoud dat de basis voor een gezond gewicht een gezond eetpatroon is, dus zie een balansdag niet als een mogelijkheid om op andere dagen veel calorieën tot je te nemen! Een balansdag is voor iedereen anders. Het betekent niet dat je alleen water mag drinken en wortels mag eten. Er valt genoeg te variëren met producten die jij lekker vindt. Hierbij wat tips voor een balansdag:

 • Eet al je maaltijden. Een maaltijd overslaan heeft namelijk geen zin, omdat je het jezelf dan alleen maar moeilijker maakt. Want als je bijvoorbeeld je ontbijt overslaat, krijg je ‘s middags behoefte aan ‘snaaien’ wat vaak meer calorieën bevat dan je ontbijt. Geen goed idee dus. Eet tijdens je maaltijden genoeg groente en fruit, want deze vullen goed, zijn gezond en zorgen voor weinig calorieën.
 • Let op de schijf van vijf. Zorg dat je van alle producten uit de schijf van vijf wat eet/drinkt, om alle belangrijke stoffen die je per dag nodig hebt binnen te krijgen. Verdeel ze over je maaltijden en varieer zoveel mogelijk.
 • Ga sporten. Na een uitspatting de dag ervoor, is het goed om op je balansdag wat extra calorieën te gaan verbranden. Dus ga lekker sporten en kom weer in die ‘positieve’ flow van je gezonde levensstijl. Geen tijd om te sporten, zorg dan dat je wat extra beweging pakt, door op de fiets naar je werk te gaan of even lekker te wandelen tijdens je lunchpauze.
 • Kies voor lichte tussendoortjes. Op je balansdag is het belangrijk dat je ook je tussendoortjes licht houdt. Dus een paar kerstomaatjes, komkommer of wat andere rauwkost zijn een prima optie. Zo wordt je niet flauw, krijg je geen snaaibehoefte en krijg je toch iets lekkers binnen. Neem geen snoep, koek, snacks of alcoholische dranken tijdens je balansdag.
 • Plan je balansdag meteen de dag nadat je veel hebt gegeten/gedronken en stel deze niet uit. Het risico bestaat dat je versloft. Want als je ‘m uitstelt, vergeet je misschien te balansen en staat er voor je het weet weer een uitspatting op de agenda. Dus discipline, een dag extra genieten kan, maar compenseer dat meteen de dag erna.
 • Maak het jezelf niet te moeilijk en plan je balansdag bij voorkeur op dagen zonder feestjes, etentjes of uitjes. Op een gewone, doordeweekse dag werkt dit vaak het best.

Hoe balans jij naar een dag van extra calorieën en genot. Geef een reactie en deel het met onze lezers!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software