In balans komen na de paasdagen doe je zo -

In balans komen na de paasdagen doe je zo

Home » Gezond Bewegen » In balans komen na de paasdagen doe je zo
paasmenu gezond gewicht
Deel de vreugde!
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Heerlijk die paasdagen. Eieren verstoppen, chocoladehazen snoepen, lekker eten en drinken en vooral gezellig met het hele gezin bij elkaar op de bank. Na de paasdagen kan je lichaam behoorlijk ontregelt zijn. Te veel van al dat lekkers gegeten en te weinig beweging. Hoogste tijd dus om weer in balans te komen. Met de volgende tips is ook jouw lichaam weer snel in balans.

Tip 1: Elimineer de overblijfselen van de paasdagen uit je huis

Wellicht heb je nog een halve paasstol en een zak chocolade eitjes over na de paasdagen? Als je van jezelf weet dat je er moeilijk vanaf kunt blijven, kun je ze beter weg doen. Vind je het zonde om alles weg te gooien? Doe er dan andere familieleden, vrienden, kennissen, collega’s of buren een plezier mee. Gooi het in ieder geval uit je leven, zodat je ook niet meer in de verleiding kunt komen als je bezig bent je lichaam weer in balans te brengen. Een prima eerste stap!

Tip 2: Haal gezonde producten in huis

Na een paar ongezonde dagen is het de hoogste tijd voor weer wat gezond voer. Bezoek de groenteboer voor wat verse groente en maak een lekkere, frisse salade. Koop vers fruit voor je tussendoortjes of maak er smaakvolle smoothies van. Ga naar de supermarkt en shop alleen gezonde producten. Laat vette sausjes, koekjes en andere lekkernijen even achterwege. Je zult merken dat je lichaam na een dag of twee, drie alweer aardig in balans is.

Tip 3: Je lichaam zuiveren

Wil jij je snel weer gezond en schoon voelen, zowel van binnen als van buiten? Dan is het tijd om alle ongezonde zaken uit je lichaam te halen. Drink extra veel water, want water zuivert je lijf. Ook groene thee is natuurlijk goed. Probeer vruchtendrankjes waar te veel suiker in zit te vermijden. Eet liever wat extra vers fruit en vergeet natuurlijk je verse groente niet. Matig met vet en suiker, zodat je lichaam weer een beetje tot rust kan komen.

Tip 4: Geef je lichaam een verwenbeurt

Gezondheid zit niet alleen van binnen toch? Je mag ook gerust de buitenkant van je lichaam eens extra verwennen. Ga fijn in bad met een luxe verzorgingsproduct of stap onder de douche met een lekkere scrub. Verwijder dode huidcellen en laat je lijf weer schitteren met een heerlijke bodylotion. Vergeet ook je gezicht, handen en voeten niet. Je zult merken dat als je je lijf met liefde behandelt, je jezelf meteen al een stuk fitter en gezonder voelt.

Tip 5: Even flink sporten en zeg maar dag tegen de paascalorieën

Met de paasdagen ben je wellicht niet zo actief geweest? Jezelf na een lui eetweekend even flink in het zweet werken, is dan zeker een goed idee. Ga bijvoorbeeld dansen op je favoriete muziek, een halfuurtje hardlopen, trek je skates aan of pak de fiets. Na een half uur sporten voel je je gelukkig en gezond. Daarnaast ben je ook goed bezig om wat van die overtollige paascalorieën te verbranden.

Tot slot moet je ook zeker niet vergeten dagelijks even je rust te pakken. Jezelf even helemaal ontspannen zorgt ervoor dat je lichaam haar werk beter kan doen. Op deze manier ben je snel weer in balans na de paasdagen. Succes!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software