Stoppen met roken zonder aan te komen -

Stoppen met roken zonder aan te komen

Home » Gezond Lichaam » Stoppen met roken zonder aan te komen
Deel de vreugde!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Stoppen met roken zonder aan te komen. Je denkt wellicht dat dit onmogelijk is en dat je daarom maar beter door kunt gaan met roken, hoe slecht dit ook voor je is. Het is toch algemeen bekend dat je kilo’s aankomt als je stopt met roken? Voor veel rokers is de angst om bij een stoppoging aan te komen een grote reden om er toch maar weer een op te steken.

Goed nieuws, want onze tips voorkomen dat de kilo’s er aan vliegen zodra je met roken bent gestopt. Ook jij kunt stoppen en je gewicht onder controle houden.

Waarom komen we eigenlijk aan zodra we stoppen met roken?

Roken veroorzaakt een verhoogde stofwisseling. Door te roken verbrand je meer kilocalorieën. Wanneer je gaat stoppen, zal je stofwisseling vertragen en dus minder kilocalorieën verbranden. De kans is zodoende groot dat je enkele kilo’s aankomt. Als je precies hetzelfde eet, zal dit ongeveer een tot vier kilo zijn. Dat valt dus eigenlijk reuze mee.

Maar, helaas is een vertraagde stofwisseling niet de enige reden van het aankomen. De meeste gestopte rokers gaan namelijk het gebrek aan nicotine compenseren met extra eten of door meer te snoepen. Je zult merken dat je geur- en smaakorganen beter gaan functioneren als je stopt met roken, waardoor je beter proeft. Omdat alles dan zo lekker is, ga je meer eten met als gevolg dat je met gemak tien tot vijftien kilo aankomt.

Effectieve tips om niet aan te komen na het stoppen met roken

Als je gaat stoppen met roken, moet je eigenlijk ook je leefstijl een beetje veranderen. Hier volgen enkele effectieve tips die je helpen om niet te veel aan te komen na het stoppen met roken.

 1. Ga lekker sporten, bij voorkeur in de buitenlucht. Sporten is niet alleen goed voor je, maar het versnelt ook je stofwisseling, welke door het stoppen met roken vertraagt.
 2. Let op je eten. Eet gezond, maar niet met de bedoeling te gaan lijnen. Stoppen met roken is nu prioriteit nummer 1. Sla gezonde snacks in voor als je lekkere trek krijgt.
 3. Eet suikervrije kauwgom en poets regelmatig je tanden. Je trek in zoetigheid neemt hierdoor af en bovendien wordt de verleiding naar een sigaret ook kleiner.
 4. Ga niet als vervanger van je sigaret aan de alcohol. Alcohol bevat veel calorieën en kan je een hongergevoel bezorgen.
 5. Afleiding is belangrijk. Heb je trek in een sigaret, eten of snoep? Ga een blokje om, bel een vriendin of zet je favoriete muziek op en ga even lekker helemaal los.
 6. Stel reële doelen en beloon jezelf met een mooi boek, dagje shoppen of een lekker etentje als je ze bereikt hebt.
 7. Schaf een stressbal aan waar je flink in kunt knijpen als je trek krijgt. Je kunt er je energie in kwijt.

Tot slot

Stort je nooit tijdens het stoppen met roken op een streng dieet. Dit zorgt alleen maar voor frustraties, waardoor je misschien je goede voornemens weer overboord gooit. En, kom je toch wat kilo’s te veel aan? Wanneer je lichaam gewend is dat het geen sigaretten meer krijgt, gaan die extra’s kilo’s er heus wel weer af.

Neem onze effectieve tips ter harte, want ook jij kunt stoppen met roken zonder aan te komen.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software